PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Gábina Dvořáková - rozhovor



Gábina Dvořáková:

Modeling byl pro mě vždy koníčkem.

Modelka Gábina Dvořáková (28) je aktuálně velmi medializovaná kvůli rozvodu se zpěvákem Václavem Noidem Bártou (37). Od toho s dcerkou Terezkou odešla po vleklých problémech ke svým rodičům do Strakonic. Kromě toho, že téměř pověsila modeling na hřebík, se vrátila k věcem, které dělala v minulosti. Momentálně je tedy učitelkou na plný úvazek a soustředí se především na vlastní rozvoj a tříletou dceru, která začíná ukazovat své vlohy.

Gábi, aktuálně jsi hlavně učitelka. Není tě ve škole škoda?

Určitě ne! Škola mě neuvěřitelně naplňuje a baví. Nejvíc asi to, že můžu někomu něco předat a vidím, jak si to ty děti užívají. Dokonce mi nedávno volala jedna maminka a podivovala se nad tím, že její syn chce do školy i v neděli. Moc si moje hodiny pochvalovala, což mě hodně potěšilo.

Co přesně učíš?

Učím na prvním stupni, mám hlavně třeťáky a učím je matematiku. Tak snad dětem ukazuju, že i matiku mohou mít rády.

Děti dají dost zabrat. Máš vůbec čas na sebe?

Myslím si, že je to asi jako v každé práci. Samozřejmě, že to vyžaduje hodně energie, ale ty děti jsou tak úžasné, že z nich zároveň i čerpám sílu. A poté, co uložím Terezku a udělám přípravu do školy, přichází čas, kdy si dám vanu a odpočívám.

Ve volném čase ale chodíš i přehlídky. Baví tě to pořád?

Modeling byl pro mě vždy koníčkem. Baví mě to stále, ale mojí náplní je hlavně škola. Samozřejmě jsem ráda, že se jako učitelka mohu projít po mole, vidět známé tváře nebo nafotit nějakou pěknou kampaň, v poslední době ale dobře vybírám a rozmýšlím, co vezmu nebo ne.

Kvůli modelingu se musíš stále udržovat v kondici. Sportuješ?

Nikdy jsem nedřela v posilovně a netrápila se nějakými šílenými dietami. Mám díky Bohu dobré geny, které jsem zdědila po mamince i tatínkovi, protože jsou oba velmi štíhlí. Čas od času si však ráda zasportuju nebo zatancuju.

Slyšela jsem, že jsi začala stepovat. Je to pravda?

No vidíš, to je pravda. Od útlého věku jsem se stepu věnovala a dělala ho dlouhých dvanáct let. Jenže v mládí jsem s tím sekla a věnovala se naplno modelingu. Teď jsem se do toho rozhodla zase pustit a byla jsem v šoku, kolik jsem toho zapomněla. Mám se opět co učit!

Co tě ke stepu vedlo?

Když se nad tím zamýšlím, tak vlastně nic konkrétního. Zavzpomínala jsem na mládí a zkusila si pár kroků. No a zase mě to chytlo!

Je ještě něco, co umíš a nikdo o tom neví?

Hodně taky maluju, moc ráda zpívám… Obecně mě tyhle umělecké věci moc baví.

Maluješ?

Ano, to mě moc baví. Teď jsou to nejčastěji dětské památníky, co plním svými kresbami.

Chceš u pedagogiky zůstat?

Určitě bych se v tom, čím jsem se vyučila, ráda dál rozvíjela. Takže ano, určitě se chci nadále věnovat dětem.

Jak vypadá tvůj běžný den?

Ten je trochu hektický. Brzy ráno budím Terezku a odvážím ji do školky, poté běžím do školy, kde učím. Odpoledne vyzvedávám Terezku, věnuju se jí, uspávám ji a poté dělám přípravu do školy.

Nebylo pro tebe těžké dát dceru do školky?

To víš, že bylo. Terezka plakala a já potom také. Chce to ale zatnout zuby a první dny překonat. Teď se Terezka do školky dokonce i těší.

Máš nějaké rituály?

Rituály asi úplně ne, ale každý den dbám o to, abych měla upravené vlasy. Takže možná to?

A jak o sebe pečuješ?

Nedělám nic speciálního. Snažím se nejíst úplně nezdravé věci a zároveň svému tělu dopřeju, co vyžaduje. Pokud bych měla mluvit o té estetické stránce, tak určitě nevynechávám večerní péči. Nejdůležitejší je podle mě odličování. Každý večer se tedy důkladně odličuji a mažu hydratačními produkty. Čas od času si udělám masku a samozřejmě zajdu ke kadeřnici nebo na nehty.

Nedávno jsi podstoupila plastiku prsou. Doporučila bys ji ženám, které o ní uvažují?

Určitě bych plastiku doporučila člověku, který je se sebou velmi nespokojený a má problém. Jestliže někoho trápí prsa, chce je změnit a jen se bojí, ať odhodí strach, který je jen brzdou.

Jaký je vůbec tvůj názor na estetickou medicínu?

Myslím si, že dělá lidi šťastnými. Nejen, že zvedá sebevědomí těm, kteří ho nemají, ale také může pomoci při nějakých viditelných nedostatcích. Jsou třeba lidé, kteří mají jedno lýtko výrazně menší než to druhé a trápí je to natolik, že nechtějí mezi lidi. Pak si myslím, že je pro ně plastická chirurgie naprosto ideální.

Plánuješ nějaký další zákrok?

Já vlastně nikdy žádný zákrok neplánovala. Prsa jsem bohužel měla po kojení ve stavu, který mě trápil, a proto jsem se pro úpravu rozhodla. Proto bych nerada tvrdila, že už nikdy na nic nepůjdu, protože nevím, co přijde s věkem.

Kdy by si měl člověk říct dost?

Myslím, že je důležité určit si nějaké hranice a ty nepřesáhnout. Určitě by lidé měli přestat v okamžiku, kdy přestávají být sami sebou.

Hodně rozumíš i módě. Kde se inspiruješ?

Hodně mě inspirují zahraniční návrháři. Nikdy jsem však neměla nějaký vzor, oblékám, co mě zrovna napadne a nebo se mi líbí. Snažím se kombinovat ženskost s trochou odvahy a trendu.

Myslíš, že by se lidé v módě neměli bát kontroverze?

Určitě ne! Ať si každý nosí, co chce a v čem se cítí dobře a neohlíží se na ostatní. Alespoň potom vynikne v davu.

A co říkáš na zdravý životní styl? Říká ti něco veganství nebo raw strava?

Ne, nemám ráda tyto ohraničené pojmenování. Ať už veganství nebo raw strava člověka omezuje. Nemůže si dát věci, které ten daný typ stravy zakazuje, a to si nemyslím, že je správně. Tělo si samo řekne, co vyžaduje, nebo co mu chybí. A jakmile tělu odepřu záměrně lepek a jednou za čas si ho dám, tělo nezareaguje zrovna dobře.

Dopřáváš své dceři sladkosti?

Ano. Děti sladkosti milují a já jsem toho názoru, že by se nemělo nic přehánět. Terezce tedy ráda sladkost dopřeju, ale samozřejmě jí nedovolím konzumovat laskominy po kilech.

Začíná se u ní projevovat nějaký její talent?

Ano. Hodně tančí a zpívá, takže to tam má z obou stran od maminky i tatínka.

Nebojíš se její puberty?

To víš, že jako každá máma doufám, že to spolu zvládneme levou zadní! Ale nemyslím si, že nás čeká něco strašného. Terezku už od mala vedeme ke slušnému chování a je to prima holka. Naopak se těším, až spolu pokecáme jako holky.

S dcerou ti aktuálně hodně pomáhají rodiče. Nemluví ti do výchovy?

Moji rodiče jsou naprosto skvělí a nikdy mi do ničeho nemluvili. Naopak mě vždy velmi podporovali.

Umíte si s Terezkou udělat holčičí den?

Samozřejmě. Terezka je sice na plno věci ještě malinká, ale často se spolu koupeme, zaplétáme vlásky. No zkrátka, co nás napadne, nebo na co máme zrovna chuť.

Na co se nejvíc těšíš, až bude Terezka velká?

Až spolu někam vyrazíme!

 

OGEwM