PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Já zhubnu zdravě a natrvalo - recepty



Snídaně

Mrkvová pomazánka s vejcem, rohlík

1 porce: EH 1660 kJ / 1210 kJ, B 11 g, T 5 g, S 49 g, chol 102 mg, vláknina 4 g

B 15 %, T 15 %, S 70 %

100 g mrkve 190 kJ

10 g cibule 20 kJ

7 g strouhaného křenu 30 kJ

40 g bílého jogurtu do 3 % tuku 110 kJ

citronová šťáva 20 kJ

½ vejce 170 kJ

100 g /60 g celozrnného rohlíku 1120 kJ / 670 kJ

Mrkev nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou, smícháme s jemně krájenou cibulí a strouhaným křenem. Zeleninu smícháme s jogurtem, hotovou pomazánku namažeme na rohlík a ozdobíme plátky vařeného vejce.

 

Oběd

Zeleninové špagety s tofu

1 porce: EH 1800 kJ, B 30 g, T 14 g, S 46 g, chol. 8 mg, vláknina 2 g

B 26 %, T 30 %, S 44 %

150 g tofu 520 kJ

15 g cibule 30 kJ

25 g žampionů 40 kJ

20 g mrkve 40 kJ

20 g pórku 40 kJ

30 g žluté papriky 40 kJ

30 g sterilované kapie 40 kJ

40 g syrových špaget 610 kJ

7 g olivového oleje 260 kJ

20 g eidamu 20 % t. v s. 180 kJ

sůl, mletý kmín, pepř, kari koření, chilli koření, sójová omáčka

Smícháme lžičku oleje, kari a chilli koření, mírně osolíme a tofu nakrájené na kostky do této marinády naložíme. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Kapii necháme okapat, nakrájíme ji rovněž na nudličky, žampiony a cibuli na plátky. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Na rozehřátém oleji opečeme plátky žampionů s cibulkou, přidáme zeleninu, mírně osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme. K podušené směsi přidáme marinované tofu, podlijeme trochou vody a ještě asi sedm minut dusíme. Špagety překryjeme zeleninovou směsí a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Večeře

Plněná rajčata po sicilsku s kuskusem, toastový chléb

1 porce: EH 1480 kJ, B 17 g, T 11 g, S 46 g, chol. 58 mg, vláknina 3 g

B 19 %, T 28 %, S 53 %

150 g rajčat 150 kJ

3 g olivového oleje 110 kJ

20 g cibule 40 kJ

2,5 g česneku 10 kJ

20 g syrového kuskusu 290 kJ

1,5 g masoxu 20 kJ

¼ vejce 80 kJ

5 g oliv 30 kJ

zelená petrželka a oregano 20 kJ

5 g parmezánu 80 kJ

20 g eidamu 20 % t. v s. 180 kJ

40 g toastového chleba 470 kJ

sůl, mletý pepř

Rajčatům seřízneme vršek, lžičkou opatrně vydlabeme semena a rajčata položíme otvorem dolů na papírovou utěrku. Kuskus zalijeme horkým vývarem z masoxu a necháme nabobtnat. Pánev potřeme olejem a až se olej rozehřeje, orestujeme krájenou cibuli a česnek dozlatova. Kuskus promícháme s orestovanou cibulkou a česnekem, přidáme na kousky nakrájené olivy a nasekané bylinky, ochutíme solí a pepřem a spojíme vejcem. Na jemném struhadle nastrouháme oba sýry a promícháme je. Kuskusovou směsí naplníme rajčata, položíme do zapékací misky, posypeme sýrem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut. Podáváme s nasucho opečeným toastovým chlebem.

Prosím
kontaktujte nás
Pharma News s.r.o.
Jakobiho 326, 109 00 Praha 10, Petrovice
tel.: +420 274 861 189, email: jana.jokesova@pharmanews.cz

Napište nám prosím Vaše dotazy či poznámky ...



YTc5NmE5OT