PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

RÁDA CHODÍM S ANETKOU NA PROCHÁZKY



Iveta Vítová, kterou mnozí z vás možná znají pod dívčím příjmením Lutovská, je známou českou modelkou a moderátorkou. V roce 2009 se stala vítězkou soutěže Česká Miss. Krom tohoto vítězství se pyšní rovněž umístěním v Top 10 na soutěži Miss Universe ze stejného roku a titulem Miss model of the World 2007, které se konalo v Číně. S manželem Jaroslavem Vítem se navíc od října 2013 těší z dcery Anetky.

V ŘÍJNU JSTE SE STALA MAMINKOU. PŘIJMĚTE, PROSÍM, OPOŽDĚNOU GRATULACI A POVĚZTE NÁM, JAK SI „UŽÍVÁTE“ MATEŘSKOU DOVOLENOU. ZLOBÍ VÁS ANETKA? 

Anetka je opravdu hodné miminko – zatím J, takže si mateřství opravdu užívám, ale přesto bych to nenazvala „dovolenou“, jak se tomu říká. I když je ještě maličká a zatím dost času prospí, tak přesto je kolem miminka hodně lítání. Když to člověk sám nezažije, tak tomu ani neuvěří J. 

TRADIČNĚ SE TEĎ ZEPTÁM TAKÉ NA VAŠE DĚTSTVÍ. NA CO NEJRADĚJI VZPOMÍNÁTE?

Já jsem měla krásné dětství – mám o tři roky staršího bratra, takže jsme spolu lumpačili a prázdniny trávili u babiček. Rodiče nám snad každý víkend vymýšleli nějaký program nebo výlet anebo jsme jezdili na chatu. Obyčejné, přesto krásné období… 

CO BYLO PRVNÍM KROKEM K NASTARTOVÁNÍ VAŠÍ MODELINGOVÉ KARIÉRY? 

Moje mamka mě tehdy (ve 14ti letech) přihlásila na casting do jedné pražské modelingové agentury. Tam si mě vybrali a první přehlídkou v Lucerně to všechno začalo. Nejdříve jsem z toho moc nadšená nebyla, ale postupem času jsem se „otrkala“ a začalo mě to bavit. 

JAK SE K TOMU POSLÉZE PŘIPLETLO MODEROVÁNÍ? 

K moderování Televizních novin jsem se dostala také přes casting, který se konal na Barrandově. Pak proběhly ještě nějaké užší výběry a posléze jsem chodila na kurzy rétoriky. Po pár měsících jsem pak dostala od Televize Nova nabídku na moderování zpráv. Je to sice úplně něco jiného než modeling, ale je to práce, která mě, do té doby než jsem odešla na mateřskou, bavila. 

ČASTO SE HOVOŘÍ O SILNÉ RIVALITĚ MEZI MODELKAMI. MĚ BY NAOPAK ZAJÍMALO, JESTLI VE SVĚTĚ MODELEK VZNIKAJÍ I VELKÁ PŘÁTELSTVÍ? 

Je to spíš taková nafouklá bublina, já jsem se pohybovala v modelingu hodně let a musím říct, že nejvíce kamarádek mám právě mezi modelkami. Jsou to normální, chytré holky J. Samozřejmě se tu a tam objeví některá, která je zahleděná sama do sebe a „jde přes mrtvoly“, ale to je podle mě v každém oboru a setkáváme se s tím dennodenně… 

VAŠI KARIÉRU ZDOBÍ NEMALÉ ÚSPĚCHY. KTERÝ BYL PRO VÁS OSOBNĚ NEJEMOTIVNĚJŠÍ A PROČ? 

Nejemotivnější pro mě bylo vyhrání Miss Model of the World v Číně. Jednalo se o soutěž modelek z celého světa a bylo nás tam 56. Brala jsem to jako obrovský úspěch, ale v Čechách se to bohužel moc neuznává. K lepším zakázkám a větší popularitě mi pomohla až Česká Miss o dva roky později. 

VYSNĚNÝ CÍL, KTERÉHO BYSTE TEĎ RÁDA DOSÁHLA? 

Teď je pro mě nejdůležitější moje dcera a chci dosáhnout toho, aby byla dobře vychovaná a aby naše rodina byla jednoduše spokojená J.

ČASTO SE PTÁME NA OBLÍBENÉ MOTTO. TO VAŠE JE PRÝ: NECHOVEJ SE K OSTATNÍM TAK, JAK NECHCEŠ, ABY SE CHOVALI ONI K TOBĚ. V TOM PŘÍPADĚ SE VÁS MŮŽU S KLIDEM OPTAT: JAKÝ JE VÁŠ OBLÍBENÝ VTIP? 

Většinou každý, který slyším, – bohužel v zápětí hned zapomenu a jako první se mi pak vybaví ten nejhloupější: Jdou dva a třetí upadl… J 

VOLNÝCH CHVIL ASI PŘÍLIŠ NEMÁTE. ALE KDYŽ UŽ, ČEMU SE RÁDA VĚNUJETE? 

Ráda chodím s Anetkou na procházky, víc toho poslední dobou moc nestihnu. 

S MANŽELEM JSTE SE PRÝ SEZNÁMILI U POKERU? CO VÁS NA TÉHLE HŘE PŘITAHUJE? 

U této hry mě asi nejvíc baví adrenalin, který k pokeru neodmyslitelně patří. A pak taky to, že se seznámíte s novými lidmi – přeci jenom sedíte u jednoho stolu mnoho hodin… 

BACILY SE URČITĚ NEVYHÝBAJÍ ANI KRÁSNÝM MODELKÁM. PRO CO SI TAK NEJČASTĚJI CHODÍTE DO LÉKÁRNY? 

Pro prášky na bolest hlavy a poslední dobou pro věci na malou – a těch je nespočet J 

OTÁZCE OHLEDNĚ DIET SE PROSTĚ NELZE VYHNOUT. DRŽÍTE, DRŽELA JSTE NĚKDY NĚJAKOU A CO SI O RŮZNÝCH DIETÁCH MYSLÍTE? 

Já naštěstí držet diety nemusím, stačí, když se trošku hlídám a kila mi nahoru nejdou. O dietách se mluví neustále, ale stejně platí to, co každý z nás ví: bez cvičení a zdravé stravy to prostě nejde…

JAKOU RADU BYSTE DALA DÍVKÁM, KTERÉ SE SNAŽÍ PRORAZIT V MODELINGU? 

Aby byly vytrvalé, protože v Čechách je velký počet modelek a malý „trh“… 

NARODILA JSTE SE A VYRŮSTALA V TŘEBONI, CO BYSTE NÁVŠTĚVNÍKŮM TOHOTO KRÁSNÉHO MĚSTA DOPORUČILA NEMINOUT? 

Stezku kolem rybníka Svět a rybí restauraci Šupinka

DO NOVÉHO ROKU PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ A ZDRAVÍ. JAKÉ BYLO VAŠE NOVOROČNÍ PŘEDSEVZETÍ? 

Děkuji! Předsevzetí si nedávám – stejně to nikdy nedodržím – jen si přeju, abychom byli zdraví!

Za odpovědi děkuje Filip Rosenbaum

ZGIwZjg