PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

„RECEPT NA ŠTĚSTÍ? SNAŽI SE PROZUMĚT A PŘIJMOUT SÁM SEBE!“ - Otázky pro Janu Bouškovou



Janu Bouškovou mám sice v paměti jako princeznu (nebo princezninu nejlepší kamarádku?) z televizních pohádek, ale nechám si ji tam schovanou a nebudu se jí na divadelní a filmové role ptát. To se ptá každý. Spíš by mě zajímalo, co je to za ženskou, když je býk. Narozena ve znamení Býka, aby bylo jasno.

VĚŘÍTE NA HOROSKOPY, NA TO ŽE LIDSKÝ ŽIVOT DO NĚJAKÉ MÍRY OVLIVŇUJE TO, V JAKÉM ZNAMENÍ SE NARODIL? Ano. JÁ TOMU NEVĚŘÍM, ALE STEJNĚ TO VŽDYCKY TAK NĚJAK VYCHÁZÍ. JE TO ŠIKOVNĚ UDĚLANÉ. TAK NAPŘ. „BÝCI“ MAJÍ BÝT LIDÉ PŘEJÍCÍ A UMĚLECKY NADANÍ. TO PLATÍ, NE? ALE PŘECE JEN – JSTE PŘEJÍCÍ?

Myslím, že ano. To, co si přeju pro sebe – zdraví a lásku – přeju i ostatním.

LIDÉ NAROZENÍ VE ZNAMENÍ BÝKA JSOU OBDAŘENI VELKOU VYTRVALOSTÍ A ROZHODNOSTÍ, SILNOU VŮLÍ A ENERGIÍ. ÚDAJNĚ. JSTE NĚČÍM Z TOHO TAKY OBDAŘENA? PADNE VÁM TO?

Asi ano. Dělá mi radost dokončit to, co začnu, i když mě to někdy stojí velké úsilí.

VYTRVALE A NEÚNAVNĚ SLEDUJÍCÍ CÍL, KTERÝ SI STANOVILI… JAKÝPAK CÍL, JSTE SI STANOVILA VY, KDYŽ JSTE BYLA V LETECH, KDY SE TO OBVYKLE DĚLÁVÁ? A JAK TO DOPADLO?

Podle mě má mít každý svůj blízký a daleký cíl. Bez toho je člověk tak trochu ztracený. A ty moje ? Chtěla jsem, aby mě přijali na konzervatoř, chtěla jsem hrát divadlo, řídit auto, vidět pyramidy, Thajsko, Španělsko, postavit domek…

TAK A CO TU MÁME DÁLE… „BÝCI“ MAJÍ VŘELÝ VZTAH K PŘÍRODĚ… TO SOUHLASÍ, ŽE? OBKLOPUJÍ SE PĚKNÝMI VĚCMI A RÁDI UŽÍVAJÍ SLASTI ŽIVOTA… CO VY NA TO?

To se přece nedá posoudit jen tak jednoduše „od stolu.“ Přírodu miluju. Moc mě pomáhá. Nabíjí mě. A slasti ? Ano. Jsem požitkář.

NEJVĚTŠÍM NEBEZPEČÍM PRO LIDI Z TOHOTO ZNAMENÍ JE ÚDAJNĚ JEJICH SVÉHLAVOST. NERADI NASLOUCHAJÍ VAROVÁNÍ A MOHOU NA TO DOPLATIT. TÝKÁ SE VÁS TO?

Myslím, že teď už na spoustě věcí tak netrvám. Má svéhlavost už zdaleka není svéhlavá.

PŘÍČINOU JEJICH ZDRAVOTNÍCH POTÍŽÍ MŮŽE BÝT PŘÍLIŠNÁ KONZUMACE JÍDLA A PITÍ A NEDOSTATEK POHYBU. VY BYDLÍTE NA VESNICI, MÁTE KOLEM SEBE TY KONĚ, VYDRY A PSY, TAKŽE S TÍM ASI PROBLÉMY NEMÁTE. NEBO ANO? JAKÉMU JÍDLU (NEBO PITÍ) NEDOKÁŽETE ODOLAT?

Venkov je pro mne požehnání. Procházky, plavání… Ale jídlo si musím hlídat. Miluju tatarák, řízek, kachnu… a to přece nejde pořád. Takže si dávám saláty, těstoviny… no, znáte to….

CITUJI DÁLE: PRO BÝKY JE LÁSKA PŘIROZENÁ JAKO DÝCHÁNÍ – MYSLÍM, ŽE TO ASI NEBUDETE CHTÍT KOMENTOVAT – ŽENY MAJÍ SNÁŠENLIVOU A MÍRNOU POVAHU. OPRAVDU?

Láska je pro mě strašně důležitá. Ale to pro každého. Bez ní bychom uschli. Snášenlivá? Myslím, že ano. Mírná? To nevím…

ŽENY Z TOHOTO ZNAMENÍ JSOU TAKÉ PRAKTICKÉ, PŘÍJEMNÉ A VELICE HEZKÉ. TO SEDÍ. PARTNERY SI VYBÍRAJÍ PEČLIVĚ A S ROZVAHOU… TOMU BYCH TAKY VĚŘIL. NEBO JE TO JINAK?

Praktické – to určitě. I dárky mám ráda praktické. Ale vybírání partnerů ? To nevím. Prostě mě to k někomu táhne a nepřemýšlím o tom. Asi to nejde vysvětlit, ale je to tak.

A JSOU TO DOBRÉ HOSPODYŇKY. TO FAKT NEVÍM. JSTE HOSPODYŇKA, MILÁ JANO BOUŠKOVÁ? VAŘÍTE RÁDA A DOBŘE? A CO?

Chci, aby to doma bylo hezké, takže se o to starám. Vařím občas, ale ráda. Např. slepici v červeném oleji, kterou mají rádi jak moji blízcí doma, tak i kolegové v divadle. Nebo vepřové koleno, které nejdřív naložím, hodinu vařím a potom nechám do druhého dne ve vývaru uležet. Pak teprve peču.

ŠŤASTNÁ LÉTA JSOU PRO „BÝKY“ PRÝ 27, 28 A 31-45. SHODUJE SE TO? CO JE PODLE VÁS POTŘEBA, ABY SE ČLOVĚK CÍTIL ŠŤASTNÝ?

Ano, víceméně s tím souhlasím, ale číselnou řadu bych rozšířila směrem nahoru. Já se cítím mnohdy lépe teď. No, a recept na to, myslím neexistuje. Snad snažit se porozumět a přijmout sám sebe.

A TEĎ SE PRÁVĚ UKÁŽE, JAK TA ZNAMENÍ ZVĚROKRUHU NEFUNGUJÍ. OPRAVTE NEBO POTVRĎTE, PROSÍM, NÁSLEDUJÍCÍ TVRZENÍ: POVAHA MELANCHOLICKÁ, SOUVZTAŽNÁ, BARVA TMAVĚ ZELENÁ, OBLÍBENÝ KÁMEN ACHÁT A SMARAGD, ŠŤASTNÝ DEN STŘEDA, ŠŤASTNÁ ČÍSLA 7, 49 A 175, ŠŤASTNÁ KVĚTINA POMNĚNKA, PŘÍJEMNÁ VŮNĚ VRBINA.

Někdy, pokud jsem sama, dovedu být melancholická, zelenou mám ráda, ale dávám přednost červené, kameny miluju všechny a poměnky od malička. Vrbina penízková se v léčitelství používá jako kloktadlo nebo proti průjmu. Ale pokud jde o vůni, dávám přednost Diorelle.

VRBINA, VRBINA… JÁ ANI NEVÍM, JAK TO VYPADÁ. TAK NECHÁME NEBESKÁ ZNAMENÍ ASTROLOGŮM A ROZLOUČÍME SE OBYČEJNOU OTÁZKOU, NA KTEROU SE OBVYKLE NAJDE I OBYČEJNÁ ODPOVĚĎ: CO JE PRO VÁS V ŽIVOTĚ NEJDŮLEŽITĚJŠÍ?

Láska. Té není nikdy dost.

Zdeněk Rosenbaum

YTY0OGR