PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Vážení čtenáři, 

A je to tady! Je po prázdninách, prakticky po létě! Doufám, že jste si všichni užili letos opravdu krásného léta a načerpali sílu do přicházejícího podzimu a nového pracovního nasazení.
Já jsem letos poprvé s rodinou navštívila Egypt, naštěstí ještě v době, kdy tam byl klid a turisty nemuseli narychlo přepravovat domů. Země je to krásná, především moře a život v něm. Dcera šnorchlovala jak to jen šlo, dokonce zahlídla i murénu a spoustu barevných rybiček, a až k pláži se na nás připlul podívat rejnok. Vydali jsme se lodí i na širé moře a měli jsme opravdu kliku, skákali nám kolem lodi delfíni. Ale je to samozřejmě i země nevyzpytatelná. Nikdy nevíte, co se přihodí. V centru, kam jsme jeli taxikem, nás všichni tahali do jejich krámků a uliček. Auta jezdila jak blázen a neustále troubily, do toho foukal vítr a všude ve vzduchu byl prach. Řidič byl naštěstí slušný a dokonce na nás i čekal, a poté nás provedl mešitou, půjčil egyptské hábity, no řeknu vám, byl to zážitek nejen pro nás dospělé, ale i pro dceru. Říkala, že si vůbec nedokáže představit tady takhle žít. Byli jsme rádi, že jsme zpátky v hotelu. Samozřejmě jsem pro Vás musela vyfotit alespoň nějakou lékárnu. Je to opět spíš na půl drogerie, ostatně podobně jako v Turecku či Bulharsku. Ale přesto bych se tam jednou chtěla vrátit.
V dnešním vydání časopisu Pharma News se budeme zabývat aktuálním tématem, které trápí mnohé z Vás. Jedná se o to, zda vracet či nevracet klientům 50 korun za recept. Otiskujeme vyjádření České lékárnické komory, která upozornila své členy, aby kvůli agresivní kampani sítě lékáren Dr. Max nabídli stejné podmínky a nabízeli klientům také 50 korun za recept. Některé lékárny již na tento souboj přistoupily. Proti kampani se vyjádřil také Spolek českých studentů farmacie při Farmaceutické fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové a Unie studentů farmacie při Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně reprezentující studenty a absolventy farmacie z celé České republiky. Dále pak ředitel lékárenské sítě Harmonia Martin Panzner, který říká: „Dlouhodobě to pro lékárny může být likvidační“. I my jsme se rozhodli udělat si malý průzkum na lékárnách a zeptali jsme, zda vracíte 50Kč za recept. Jak to dopadlo, se dočtete na stranách……
A jak jsem říkala už na začátku, jsme v plném pracovním nasazení a rozjížděj se nám konference nejen po celé České republice, ale i na Slovensku. Poprvé se potkáme 26.9. 2013 v Brně a já už se na Vás těším.
Sledujte web www.pharmanews.cz a veškeré informace budete mít včas. Zde najdete i on-line přihlášku, z kteréhokoliv termínu se můžete přihlásit na jakoukoliv odbornou konferenci PHARMA NEWS ! Stačí uvést pouze správné datum a místo. Krásný podzim! 

Vaše Jana Jokešová 

ZTQxYTI3N