PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Milí čtenáři,

 tak vás všechny srdečně vítám v roce 2010 uprostřed zasněžených Čech a Moravy, které jsou krásné na pohled, ale byly by krásnější, kdyby sněhu nenapadalo tolik najednou a kdyby kromě radosti pro děti a lyžaře nepřinášel zároveň starosti řidičům, železničářům, silničářům a těm, co mají uklízet chodníky, a důchodcům, co po nich chodí… a tak dál. Jenomže tak už to bývá a je jen minimum krásných věcí, které nemají současně nějakou vadu. Ale třeba už je to pryč, třeba se mezitím oteplilo a na sněhové přívaly jen vzpomínáme jako na něco, co by k zimě mělo neodmyslitelně patřit. A možná se vaše vzpomínky ještě občas vrací k Vánocům – v tom případě doufám, že všude byly báječné a opravdu jste si užili klidu, štěstí a pohody. 


Už jsem vás v minulém čísle lákala na desítku (ne na pivo, ale na 10 let časopisu Pharma News) a slibovala, co pro vás v této souvislosti připravujeme. Desítka je dobrá, desítka je výborná a desítku si hodláme spolu s vámi pořádně užít. Pořád vám ji budeme připomínat speciálním logem na obálce každého vydání, hlavně kvůli tomu, abyste si bez meškání nalistovali příslušnou stránku, na níž bude otištěna naše speciální soutěž se speciálními otázkami. Víte co, nebudou nijak těžké a takřka bezvýhradně se budou týkat našeho časopisu, takže kvůli odpovědím nebudete muset listovat v encyklopediích, surfovat po internetu anebo otravovat nějakého doktora věd farmaceutických. Podle mě si s nimi poradíte bez problémů, napíšete odpovědi a pošlete do redakce a my vylosujeme tři správné, jejichž autoři budou odměněni. To se bude, přátelé, opakovat v každém čísle Pharma News, a tak, když nebudete mít štěstí, zkuste to podruhé a potřetí a počtvrté… A na závěr ještě slosujeme úplně všechny došlé odpovědi ze všech kol a zase třem výhercům předáme senzační, vlastně ještě senzačnější ceny. 


Dost řečí – a do toho! Teď hned začněte listovat… tak, správně, strana 5.... už jste tam? První kolo soutěže k 10. výročí nejčtenějšího časopisu pro farmaceutické pracovníky! Že jsem měla pravdu? Ty otázky jsou pro vás hračkou… Desítku si samozřejmě budeme připomínat i na letošních odborných konferencích, kde proběhnou klasické ankety o ceny, a kde pochopitelně kromě vás nezapomeneme ani na vystavovatele a další naše klienty. Upozorňuji, že nejbližší konference je už 12. února, a to prémiově v Hradci Králové, o 14 dní později, 26. února, se podruhé sejdeme v Brně. 
Novinkou jsou dvě letošní sobotní konference. Vzpomínáte na Liberec, kam vás sice přišlo hodně, ale mnozí jste museli prchat zpět do lékárny, protože jste nedostali volno? Proto tam letos uspořádáme přednášku v sobotu, stejně jako v Olomouci - tam jsme zase vyšli vstříc těm, kteří si posteskli, že to do Prahy mají přece jen trochu daleko a přivítali by setkání ve svém regionu. V pořádku, jedna sobota bude patřit Olomouci. 
Dobrou zprávou pro vás bude podle mého názoru i skutečnost, že jsme navázali konkrétní spolupráci se Státním ústavem pro kontrolu léčiv, takže na našich stránkách budeme pravidelně přinášet informace o jeho činnosti a o projektech, které připravuje jak směrem k lékárnám, tak i směrem k pacientům. Myslím, že to bude moc užitečná spolupráce. To je zhruba všechno. Pokud jsem vás nějak rozrušila, v klidu si přečtěte odborné články, nevynechejte rozhovor s Václavem Marhoulem, vyluštěte si křížovku, uvařte si kávu… a mějte se fajn. 

Vaše Jana Jokešová 
 

MWIwNGQzMD