PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Milí čtenáři, 

tak se znovu setkáváme v příjemném čase babího léta. Alespoň doufám, že to je příjemný čas, protože zrovna dnes to tak nevypadá, je zima a fouká studený vítr, má se to ale každým dnem zlepšovat. V tom je ta potíž. Než se tyhle řádky dostanou až k vám, uběhne hezkých pár dní a ledacos se mezitím může změnit, počasí samozřejmě ze všeho nejsnadněji. No a vy si pak můžete říct: Co ta holka blábolí, vždyť to nemá se skutečností nic společného! Tak to, prosím, berte s rezervou, já to trošku odhaduju ze zkušeností minulých let, z předpovědí meteorologů, bolesti kloubů a chování hmyzu… znáte to. Mimochodem meteorologové se letos několikrát pěkně sekli i v krátkodobých předpovědích a měli z toho zamotanou hlavu – nakonec vydali prohlášení, že se stoprocentní jistotou mohou pouze určit, jaké počasí bylo včera. 
Ale řekla bych, že přes občasné excesy vzpurné přírody bylo léto krásné, mně osobně aspoň takové připadalo. Zajeli jsme si na pár dní do Třeboně, kombinovali jsme jízdy na kole s koupáním a chytáním ryb a byli jsme nepřetržitě v pohodě. Kamarád, který má Třeboň rád a jezdí tam každé léto, se ovšem rozhořčoval, že letos tam byl naposled, poněvadž bylo ošklivo, vlhko a komáři ho ohlodali až téměř na kost. Ryby nebraly, kolo ho nebaví a pivo mu taky nějak nesedlo. 
Celé dovolené jsou nejspíš o tom správně se trefit. Do té pravé destinace – fuj, to je ošklivé slovo – do toho pravého místa, v pravý čas, za vhodného počasí a ve správné náladě. Holt se to každému nepodaří a podle toho se pak na léto nadává, anebo se chválí. Tak, teď jsem na to přišla! 
Snad tedy patříte k té šťastnější polovině (většině?) národa a vrátili jste se do každodenní reality usměvaví, opálení a s novou energií. Snažte se, ať vám vydrží co nejdéle a nenechte se ničím otrávit, ani finanční krizí, ani předčasnými volbami a aférami politiků, ani výsledky fotbalové reprezentace, ani stavem silnic a dálnic a ani bolestmi zubů, kdyby na vás, nedej pánbůh, přišly. (Když nad tím tak uvažuju, přijde mi, že ze všeho nejhorší jsou fakt politici, ale tak si jich prostě nebudeme všímat, nebudeme je volit a vůbec – hlavně aby se paní Paroubkové narodilo krásné a zdravé dítě a ještě se stihlo zapojit do předvolební kampaně. Naše slovenská kolegyně Zuzana, která porodí už v září a nechce nám prozradit, jestli to bude kluk nebo holka, si s ničím takovým hlavu lámat nemusí. Držíme palce, Zuzanko, a těšíme se, až se vrátíš!) 
Takže jsem si v poněkud lehčím tónu zabilancovala – komu se to nelíbilo, může mi to vytknout nebo mě může pochválit na konferenci 9. října v plzeňském hotelu Primavera, chvály se nikdo nikdy nepřejí. Ale spíš se budeme bavit o jiných věcech, ne? Tak to bude správné a v pořádku a celý svět se po rozmarném létě zase vrátí do starých vyježděných kolejí. Ach jo. 

Srdečně vás všechny zdraví 

Jana Jokešová

Nzk2ZTc4O