PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Je krásný letní den,

a my jsme v hotelu Step spolu s Vámi zakončili jarní šňůru konferencí Pharma News. Měla jsme radost, že někteří z Vás vyslyšeli mou výzvu a opravdu se před konferencí odhlásili. Za to děkuji. Ale nezoufejte, kdo nestihl přijít nebo zrovna nemohl, toho s námi čeká nabitý podzimní program. Začínáme již 26.9.2018 v Olomouci. Přihlašujte se již nyní na www.pharmanews.cz

Na webu naleznete i další akce, které pro Vás připravujeme.

A co Vám přinášíme v tomto čísle? Jak se Vám daří uvádět do provozu nové nařízení

GDPR? Jaké nástrahy na Vás číhají? Chtěli jsme do této problematiky vnést trochu světla, a proto jsme oslovili tu nejpovolanější dámu z Úřadu pro ochranu osobních údajů JUDr. Soňu Matochovou.

Účelem příspěvku je srozumitelné vysvětlení smyslu právní úpravy a představení způsobu uvažování o klíčových pojmech a tématech. Užitečnými podněty, jak k problematice přistupovat, byly diskuse s pracovníky lékáren, které proběhly v rámci seminářů pořádaných v květnu 2018 velkým přínosem. Obecné nařízení stanoví obecná pravidla, ovšem jeho aplikace bude vždy zohledňovat specifika konkrétních oblastí, sektorů či subjektů, na které se vztahuje. V řadě případů tedy nestanoví konkrétní řešení a bude na povinných subjektech, jaká opatření či postup k zajištění ochrany osobních údajů zvolí. Mohou být proto velké rozdíly ve způsobu implementace nařízení i ve finančních nákladech, které jsou s těmito opatřeními spojeny. V každém případě lze doporučit, aby povinné subjekty zajišťovaly, pokud je to možné, ochranu osobních údajů vlastními pracovníky.

Na straně 26 naleznete naší oblíbenou každoroční soutěž o vstupenky na festival Sázavafest. Jde již o 18. ročník. Festival si můžete užít v krásném zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou. Přijeďte se s námi pobavit a potkat třeba i Karla Gotta!

Zajímá vás, co se změnilo, když si Jaromír Jágr vzal delší hokejku? Co se dělo s Kateřinou Neumannovou noc předtím, než na třicetikilometrové trati získala zlatou olympijskou medaili? A podle čeho Pavel Kolář poznal, že Petra Kvitová zápas prohraje? To všechno se dočtete. Pokud si zakoupíte knihu LABYRINT POHYBU, s Pavlem Kolářem věhlasným fyzioterapeutem. Kolář umí vše velmi dobře vysvětlit a hlavně má díky letité praxi spoustu názorných příkladů. A tak se třeba i úplný laik konečně dozví, co je to ta slavná Vojtova metoda, která děti sice léčí, ale zároveň často tak bolí.

Přeji Vám, abyste si užili léto bez úrazů, bez „klíšťovky“ a načerpali energii na zimu.

S kým se potkám na Sázavafestu?:)

ODJhOWV