PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Vážení čtenáři,

moje poslední věta v květnovém úvodníku zněla: S kým se potkám na Sázavafestu?

Překvapili jste mě, když jsme otiskli soutěž o vstupenky na tento festival, začaly se sypat odpovědi.

Když jsme soutěž ještě spustili  na našem facebookovém profilu Pharma News, vidělo jí přes 11.000 lidí za pár dní. Paráda. S výherci jsem se sice nepotkala, ale někteří byli perfektní a poslali nám své fotografie. Festival se jako vždy povedl a letos nám opravdu přálo počasí. A já se potkala s Jirkou Macháčkem z MIG21, s Igorem Timkem z No Name a s Jelenem. Ale důležitější je, že se na tento festival můžete vydat nejen s kamarády, ale i s celou rodinou. Tolik malých dětí jsem na žádném „fesťáku“ neviděla. Prostě pohoda. Už teď se těším na soutěž v příštím roce, komu uděláme radostJ?

A když se bavíme o letních měsících, také vzpomínáte, že chybělo na lékárnách spousty léků?

Opakuje se tak situace předešlých let a lidem v Česku léky chybí. Česká lékárnická komora (ČLnK) pravidelně zveřejňuje seznam nedostatkových léků, ve kterém informuje veřejnost o reálném stavu výpadků v lékárnách. Podle srpnové analýzy ČLnK chyběly v lékárnách nejen nahraditelné léky na průjem či prostatu, ale i velmi těžko zastupitelné či dokonce nenahraditelné léky na virové infekce očí či rakovinu prsu. Chybělo více než 90 léků. I my jsme zareagovali na tuto situaci a ve spolupráci s ČLnK a Sdružením praktických lékařů pro děti a dorost jsme pro Vás zorganizovali konferenci na téma PLDD a lékárníci – profesionální spolupráce. Mimo jiné se na konferenci otevře debata - protipadělkové  vyhlášky, e-receptů a dalších zajímavých témat. Navštíví nás nejvyšší zástupci ČLnK pan prezident PharmDr. Lubomír Chudoba, PharmDr. Martin Kopecký, PharmDr. Aleš Novosád, přijdou zástupci SÚKL, Petr Koucký, ředitel odboru informačních technologií,
PharmDr. Josef Suchopár, který pohovoří o lékových interakcích s jídlem, nápoji a potravinovými doplňky, každý účastník obdrží přístup k lékovým interakcím na 1 měsíc zdarma. A spoustu dalších kapacit ve svém oboru. Nenechte si tuto akci ujít. Zaregistrujte se a přijďte 13.10.2018 do hotelu Duo. Více na www.pharmanews.cz.

Pokud se Vám tyto akce budou líbit, budeme v nich rádi pokračovat a budeme reagovat na vaše potřeby.

Přeji Vám pohodový podzim a těším se na setkání na konferencích Pharma News.

NDFlMWQ3