PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Aktuální vydání PHARMA NEWS

Vydání ke stažení ve formátu PDF zde

Výpis článků vydání: Pharma News 01.2011

First slide

Slovo šéfredaktorky

Vítám vás v roce 2011 a doufám, že pro všechny to bude rok příznivý a úspěšný. Což si tedy obligátně přejeme na začátku každého nového roku, ale je to tak dobře, poněvadž začínat se vždycky má s optimismem a nadějí. Jde to samozřejmě lépe, když za sebou máme něco, o co se můžeme opřít a na co navázat.

Dovolená v zimě - jak chránit pleť

Zimní dovolená s sebou přináší nejen romanticky zasněženou krajinu a pro lyžaře dokonalé podmínky pro jejich oblíbený sport, ale zároveň také velkou zátěž pro pokožku. Pleť těžce snáší teplotní rozdíly a intenzivní sluneční paprsky, které nás sice krásně hřejí, ale rovněž dokáží značně poškodit strukturu kůže. Naštěstí můžeme těmto nepříjemnostem předcházet a svou pleť účinně chránit.

Viry a bakterie - neviditelní dravci nebo skrytí spojenci?

Každoroční souboj v období podzimu a zimy. Chřipky, angíny, ztráty hlasu, horečky. Poslední dobou k tomu přibývají střevní chřipky a hrůzné scénáře pandemických ptačích či prasečích chřipek. Všeobecná rozmrzelost a únava pacientů je korunována extrémní konzumací antibiotik, dezinfekcí do krku či do nosu a paracetamolu v jakékoliv formě.

Fejeton - Přežít zimní dovolenou

Ještě je na to dost času vyjet si na hezkou zimní dovolenou, takže možná si některý z vás s touhle nebezpečnou myšlenkou pohrává, aniž by tušil, jaké strašné nástrahy na něj čekají. Ne všude, samozřejmě. V Egyptě jsou žraloci, v Thajsku protivládní demonstrace, v Keni dobytčí mor, ale třeba týdenní pobyt v pražském hotelu Renesance by mohl být bez rizika – i když ve všech výše uvedených destinacích by vás to přišlo levněji. Tak jeďte na hory.

Minerální látky a stopové prvky ve výživě

Minerální látky a stopové prvky jsou nenahraditelnou složkou lidského organismu se zcela zásadním významem, jejíž příjem je závislý na složení stravy. Jídelníček značného množství lidí však lze v tomto ohledu jen stěží označit termínem „vyvážená strava“. Nízký, či naopak nadměrný příjem některých minerálních látek a stopových prvků však může vést k rozvoji četných zdravotních komplikací.

MWU4NDAwO