PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Aktuální vydání PHARMA NEWS

Vydání ke stažení ve formátu PDF zde

Výpis článků vydání: Pharma News 03.2013

First slide

Slovo šéfredaktorky

Vážení čtenáři, konečně jsme se společně dočkali krásných letních dnů a dalšího vydání časopisu Pharma News. Jak jste si krátili chvíle, které nebyly zas až tak slunné a teplé? Můžete nám pár příběhů poslat a my je rádi otiskneme a nebo si o nich můžeme popovídat na webu aktivně o zdraví. Mě například překvapil manžel, nevím jestli úplně mile, ale sám sobě si udělal velkou radost a splnil si „klukovský“ sen. Koupil si velkou motorku, teda pro mě velkou – V STROM 650.

Chráníme střeva a střeva chrání nás

Zdravá střeva jsou klíčem ke zdraví člověka obecně. Jejich správná činnost je důležitá pro vstřebávání živin, vyměšování, váhovou bilanci, imunitní systém, ale třeba také vnitřní pohodu a rovnováhu. Naše střeva jsou tedy mnohem důležitější, než se na první pohled zdá. Jednou z méně známých, přesto však zásadních rolí střeva je funkce v imunitní ochraně člověka.

Letní zdravotní potíže gynekologické záněty, pocení, úrazy, první pomoc

V jarním vydání našeho časopisu jsme se zaměřili na nejčastější prázdninové potíže a jejich řešení. Jedná se o vaginální záněty, zvýšené pocení, úrazy a poskytování první pomoci.Vaginální mykóza patří k nejběžnějším infekcím ženského pohlavního ústrojí a s létem se riziko jejího výskytu zvyšuje. Odhaduje se, že v produktivním věku trpí asi 75 % žen nejméně jednou v životě vaginální mykózou, polovina z nich opakovaně, a 5 % z nich trpí mykózou chronicky.

Křehká rovnováha ženy

Každé pohlaví má ve společnosti své nezastupitelné místo. Stejně je tomu ve společném soužití dvou lidí a stejné je to z pohledu přírody. Přestože se za dobu existence člověka mnoho změnilo, neplatí pravidla doby železné ani bronzové, výzkum běží nezadržitelně vpřed, máme tu emancipaci a ženy chtějí dělat stejnou práci jako muži.

Migréna

S některým typem bolesti hlavy se setkalo za svého života 96 % mužů a 99 % procent žen S migrénou má zkušenost asi 20 % žen a přibližně 6 % mužů. Záchvaty často začínají již v dětství nebo v období puberty. Migréna bývá zpravidla definována jako záchvatovité onemocnění mozku nejasného původu. Oku laika jistě nepříliš lahodící „nejasný původ“ předznamenává, že souboj s migrénou spočívá především v potlačování jejích bolestivých projevů a preventivních opatřeních, s cílem zamezit pokud možno...

Bolest v krku - je lepší zbavit se jí hned

Bolest či pálení v hrdle může vznikat z nejrůznějších příčin. Ať už jde o pouhé podráždění vlivem částic z ovzduší, únavu z dlouhého verbálního projevu, nebo o příznak počínajícího onemocnění, jakým je např. angína, či záněty horních dýchacích cest. Z pohledu pacienta jde jednoduše o diskomfort, který dle intenzity bolesti více či méně narušuje jeho každodenní život a současně funguje jako varovný příznak možného počátku zdravotní komplikace.

Rakovina děložního hrdla

Onemocnění, které nemůže postihnout muže, ale přesto s nimi určitým způsobem souvisí. Onemocnění, na které třetina nemocných žen umírá, ale kterému lze v dnešní době dobře předcházet. Nádorová onemocnění jsou tak zákeřná, protože se jen těžko hledá konkrétní příčina jeho vzniku, ale toto onemocnění má svůj hlavní rizikový faktor. Tak proč na ně ženy umírají?

Otázky pro Miroslava Hejdu

Dnes už jste v podvědomí veřejnosti nesmazatelně zapsán coby moderátor Vyvolených, talkshow Limuzína a mnozí jistě vzpomenou i vaše působení v regionálním zpravodajství TV Prima, či v rádiu Kiss Proton. Zajímalo by mě, co bylo tím prvotním impulsem, který vás přivedl k moderování. Nepředpokládám, že to bylo vaše vysněné zaměstnání již od dětských let?

YTU3YjZ