PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

ČLOVĚK NESMÍ ZAPOMÍNAT DĚKOVAT - Otázky pro Ivu Pazderkovou



Iva Pazderková ( * 16.3.1980) vstoupila do podvědomí řady lidí zejména jako „blbá blondýna“ – postava, kterou prezentuje ve svých stand up comedy vystoupeních a která vznikla pro televizní show NA STOJÁKA. Protože je však ženou mnoha talentů a kvalit, tahle role jí rozhodně nestačí. Takže se těšíme z jejích divadelních vystoupení v Divadle na Fidlovačce, filmových i seriálových rolí, moderátorských akcí, a dokonce i poslechem hudebního alba, kde nejenže zpívá převážně (mimo jednoho) vlastní texty na vlastní hudbu, ale ještě ke všemu se, prosím pěkně, provází na ukulele.

1. HEZKÝ DEN PŘEJI. MŮŽETE NÁM ŘÍCT, JAK SE TO, PROBOHA, DÁ VŠECHNO STÍHAT? 

Víte sám, že když Vás věci baví, stihnete jich více než si umíte představit. Inspirace přichází ruku v ruce s motivací a radostí. A je jedno, jestli složím píseň nebo vymaluji byt. 

2. VRAŤME SE NA SKOK DO VAŠICH DĚTSKÝCH LET, CO VÁS JAKO MALOU NEJVÍC BAVILO A NA CO RÁDA VZPOMÍNÁTE? 

Jezdit k prarodičům do Uh. Hradiště, tam lozit po stromech, vyřezávat, stavět bunkry a starat se o domácí zvířata a velikou zahradu se dvěma poli a desítkami stromů. Někdy to samozřejmě byla otrava, povinně sbírat každý den ráno spadlá jablka, hrušky a všechno ostatní. Ale vzpomínám na to jako na pohádku, kterou jsem žila. A taky výlety s rodiči jsem milovala. A Vánoce a Velikonoce a... To bychom na ten rozhovor museli mít knihu. Měla jsem krásné dětství. 

3. TOUHA BÝT HEREČKOU ČI ZPĚVAČKOU VÁS PRÝ PROVÁZELA TAKÉ JIŽ OD, ŘEKNĚME, STARŠÍHO DĚTSTVÍ. SPLNILA JSTE SI VLASTNĚ OBOJÍ, TAKŽE V SOUČASNOSTI SPOKOJENOST, NEBO VÁM JEŠTĚ NĚCO CHYBÍ? 

Jsem šťastná a vděčná. Člověk nesmí zapomínat děkovat. Mně už ke štěstí chybí jen vlastní rodina. 

4. SOUDĚ LETMÝM POHLEDEM NA KALENDÁŘ VAŠICH VYSTOUPENÍ – ZBÝVÁ VÁM VŮBEC ČAS NA NĚJAKÉ VOLNOČASOVÉ AKTIVITY A JAKÉ JSOU PŘÍPADNĚ TY OBLÍBENÉ? 

Pokud každý den dopoledne nezkouším v divadle, tak nějaký čas mám. Hlavně sportuji (běh, tenis, ping pong, posilovna, kolo). Sport je nejlepší prevence nemocí a splínů. A taky teď pletu, upravuji si byt, maluji, skládám a píšu. Ale to většinou až v noci po představení ( kromě vrtání, samozřejmě-moje příklepová vrtačka by sousedy o půlnoci nepotěšila...)

5. NĚKDE JSEM ČETL, ŽE VŮBEC NEJÍTE ČERVENÉ MASO. CO ZA TÍM STOJÍ? 

Do čtrnácti let jsem žila v iluzi, že tak jako to děláme se zvířaty my u babičky, tak to chodí všude. A potom jsem v televizi uviděla záběry z průmyslových jatek. Rozhodla jsem se to nepodporovat a přestala jsem jíst veškeré maso. Teď dělám občas výjimku u rodičů, protože mají vlastní (neskutečně rozmazlenou) drůbež.

6. NA TO VYJDE ČAS. CO POVAŽUJETE ZA SVŮJ KUCHAŘSKÝ „MAJSTRŠTYK?“ 

Asi to, že mi ukážete lednici a já prostě něco uvařím. A bude to v 95ti procentech případů dobré. Jsem holt Moravačka. Mám v hlavě kuchařský hardware. 

7. JEŠTĚ JEDNU K PRACOVNÍ VYTÍŽENOSTI: PODEPISUJE SE TAHLE NÁROČNOST NĚJAKÝM ZPŮSOBEM NA VAŠEM ZDRAVÍ? MUSÍTE SI SEM TAM ZASKOČIT DO LÉKÁRNY PRO NĚCO NA BOLAVOU HLAVU, ZÁDA, NOHY, RUCE, OČI, HLASIVKY? 

Léky beru velmi vyjímečně, až na doporučení lékaře, kam jdu, až když nezabírají “babské” rady. Častěji samozřejmě bojuji s hlasovou indispozicí. 

8. VYSTUDOVALA JSTE JAMU V BRNĚ, VZPOMENETE NA PÁR LIDÍ, ČI SITUACÍ Z TOHO OBDOBÍ, KTEŘÍ (KTERÉ) VÁM ZVLÁŠŤ UTKVĚLI V PAMĚTI? 

Moje blízká přítelkyně a skvělá herečka Janička Plodková, Vašek Neužil, Honza Hájek, ty můžete znát. Ale utkvěli mi v paměti i v srdci stejnou měrou všichni mí spolužáci z ročníku. Byli jsme si velmi blízcí.

9. NELZE SE NEPOZASTAVIT NAD VAŠÍM HUDEBNÍM ALBEM A NAD FAKTEM, ŽE JSTE „UKULELISTKA“. JAK SE TOHLE VŠECHNO SEBĚHLO?

Před necelými dvěma lety jsem dostala na Vánoce tenorové ukulele (moc jsem si přála naučit se hrát na nějaký nástroj a ukulele je nádherný nástroj a má jen čtyři struny...). A za 9 měsíců-tedy loni v listopadu jsem vydala i se špičkovou kapelou své první kompletně autorské folkové album UKULALA. Výtěžek z prodeje poputuje na konto domova seniorů Foltýnova v Brně. Já už jsem si sen splnila, teď pošlu tu možnost dál. 

10. MÁTE NĚJAKÉ OSOBNÍ MOTTO? BERU I OBLÍBENÉ FILMOVÉ HLÁŠKY. 

Poctivě, pokorně a s láskou.

11. CO SE DOMÁCÍCH MAZLÍČKŮ TÝČE, JSTE OBVINĚNA Z PŘECHOVÁVÁNÍ DVOU KOČEK, AČKOLIV, PRÝ, MÁTE ALERGII. LÁSKA MOCNĚJŠÍ ALERGENŮ? 

Tak tak. Myslím, že určitá míra alergie se dá ovlivnit. Já ji zkrátka ignoruji a 13 let už to funguje. 

12. V ROZHOVORECH SE VÁS MY, OTRAVNÍ NOVINÁŘI, PTÁME POŘÁD NA TO SAMÉ. NELEZE VÁM TO UŽ NA NERVY? 

To víte, že někdy ano. Občas mám chuť si předepsat univerzální odpovědi... Ale uvědomuji si, že i když já odpovídám na to samé posté, většina čtenářů to bude číst poprvé. Každý přece děláme svou práci. 

13. TAK A TEĎ VÁM DÁM PROSTOR SI ULEVIT: UDĚLEJTE TOLIK TEČEK, KOLIK OTÁZEK O “BLBÉ BLONDÝNĚ“ UŽ JSTE PŘIBLIŽNĚ MUSELA ZA SVOU KARIÉRU ZODPOVĚDĚT: 

Ani ne tak “kolik”, ale “kolik stejných”....... Děkuji, i tak se mi ulevilo. Ale ona si myslí, že do těch teček má něco doplnit. Holt BB... 

14. JAKÁ JE VAŠE PŘEDSTAVA IDEÁLNÍ DOVOLENÉ? (POKUD JSTE UŽ PŘESTALA TEČKOVAT). 

Hodně přírody, ticha, sportu, milovaný muž. Moře je bonus. 

15. NA CO SE VÝHLEDOVĚ NEJVÍC TĚŠÍTE? 

Na premiéru Addams Family v Karlíně, kam jsem si odskočila z domovské Fidlovačky. Na nové koncerty a nové album, na které píšu a skládám materiál, na Vánoce s rodinou, na lásku.

Za odpovědi děkuje Jana Jokešová a Filip Rosenbaum
 

NTk4OWNjM2