PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

CO STOJÍ ZA POCTIVÝM ÚSPĚCHEM? VŮLE, DŘINA, ODHODLÁNÍ, ODŘÍKÁNÍ... Otázky pro Olgu Šípkovou



LETOS JSTE OSLAVILA KULATÉ NAROZENINY… ČTYŘICÍTKA BŮHVÍJAKÝ VĚK, ALE MOŽNÁ URČITÁ PŘÍLEŽITOST K ČÁSTEČNÉMU BILANCOVÁNÍ. TAKŽE: JAKÝ DOSAVADNÍ ŽIVOT OLGY ŠÍPKOVÉ?

Myslím, velmi hezký, šťastný a úspěšný. Jsem spokojená a doufám, že to takto půjde dál. bylo občas „zataženo“, ale to k životu více si uvědomuji, jak fungují přísloví. strůjcem svého štěstí, co tě nezabije, to tě k něčemu dobré….. 

PODLE DOSTUPNÝCH INFORMACÍ TO VYPADÁ, ŽE SE VÁM SPÍŠ VŠECHNO VEDLO. NEBO NE? A CO ZA TÍM STÁLO?

Ano, vedlo a myslím stále vede. Co stojí za poctivým úspěchem? Čítankově známé pojmy: vůle, dřina, odhodlání, odříkání, cílevědomost... A to jak kdysi při vrcholovém závodění, i v současné době v podnikání. Jsme ze staré školy, vyrostli jsme v hodně poměrech a začali tedy úplně od nuly! vážíme a s větším odhodláním a pracujeme. 

DOSÁHLA JSTE TOHO, ČEHO JSTE VŽDYCKY CHTĚLA DOSÁHNOUT? ZŮSTAL NĚJAKÝ VELKÝ, NESPLNĚNÝ SEN ČI PŘÁNÍ?

Ono to zní přihlouple skromně, ale já jsem nikdy neměla tak velké plány, jaké se nám zrealizovat. Začala jsem tenkrát z obrovského a skončilo to kariérou a následným jsem vystudovaná učitelka, po mém vše mi vběhlo do cesty 

A CO BYLO NEJDRÁŽE VYKOUPENÉ?

Jsem veřejně činná, také se tomu říká známá osobnost, takže se jen tak neschovám. Někdy toužím být zpět veřejně „svobodná“ nesledovaná. Tím pádem jsem na očích stále vždy mě asi bude trápit závist a zloba druhých. 

JAKÉ MÍSTO MEZI VŠÍM ZAUJÍMÁ RODINA? MANŽEL A DVĚ SEBE VĚKEM ODLIŠNÉ

1. místo bezkonkurenčně. Jsem ráda, že jsem se nevznášela v oblacích, ale stihla porodit děti, starat se o ně, věnovat jim tak důležitý čas. Oni mi to vrací a je to k nezaplacení! 

JEDEN ČAS JSTE BYLA NESMÍRNĚ POPULÁRNÍ, TÉMĚŘ HVĚZDA (NE ŽE BYSTE POŘÁD NEBYLA). TO S SEBOU OVŠEM PŘINÁŠELO SPOUSTU NEGATIVNÍCH VĚCÍ, PAMATUJI NAPŘ. NĚJAKÉ ŽALOBY A TAK. JAK JSTE TO VŠECHNO SNÁŠELA? A ČÍM TO PODLE VÁS BYLO ZPŮSOBENÉ?

Jak jsem se výše zmínila, toto mi velmi trápí. Nejsem loktař a ani splachovací, nemám občas na ten dnešní svět žaludek. Protože mám čisté svědomí, tak to byla samozřejmě závist, ale není to díky bohu nic častého. 

DÍKY VAŠIM „AEROBICKÝM“ AKTIVITÁM VÁM MÉDIA STÁLE VĚNUJÍ ZASLOUŽENOU POZORNOST. NAŠTĚSTÍ NE PŘÍLIŠNOU. CHRÁNÍTE SVÉ SOUKROMÍ PŘED BULVÁREM? ROZČILUJE VÁS?

S bulvárem nemám naštěstí nic společného. Nejsem pro ně nijak zajímavá, žiju spořádaně, poctivě, „normálně“. Na žádné večírky nechodím, takže mám klid. Asi by mě to hodně rozhazovalo. 

JÁ BYCH NAPŘ. CHTĚL VĚDĚT, CO JSEM SE NIKDE NEDOZVĚDĚL. JAK VÁM PŘI KARIÉŘE, PŘI VÝCHOVĚ DĚTÍ A VŮBEC V OSOBNÍM ŽIVOTĚ POMÁHÁ VÁŠ MANŽEL?

V lednu budeme slavit 20ti leté manželství a jsme spolu šťastni. Stále se těšíme na chvíle, kdy budeme spolu. Máme společné zájmy. Manžel je se mnou od začátku kariéry, takže je to naše společná práce, jen on není vidět a ohromně mu to vyhovuje. Dokázali jsme vše rozdělit stejným dílem, péči o děti, práci, domov.. Panuje mezi námi úžasná souhra a tolerance. A o tom to je :-). 

JSTE VLASTNĚ VZOREM MODERNÍ ŽENY, KTERÉ JSOU K VIDĚNÍ AKORÁT V REKLAMÁCH: KRÁSNÁ, ŠTÍHLÁ, VZORNÁ MANŽELKA, SPORTOVKYNĚ, VĚČNĚ S ÚSMĚVEM A NIKDY NESTÁRNOUCÍ… MÁTE VY VŮBEC NĚJAKÉ NECTNOSTI?

To se asi zeptejte jeho. Ano, jsem normální člověk, občas nervózní ženská, unavená... Dokážu udělat z mravence velblouda, nedokážu poslat do ... lidi, kteří si to zaslouží, atd. 

A TEĎ, PROSÍM, VYJMENUJTE PÁR VĚCÍ, KTERÉ BY ŽENY MĚLY DĚLAT (DODRŽOVAT), ABY BYLY TAKY TAKOVÉ.

Myslíte ty kladné stránky mé osoby, které jste ale vyjmenoval vy? Všeobecně by měli lidé míň kritizovat, sedět u piva a u kafe, ale dělat. Pro sebe, i pro ostatní. Vadí mi jak si každý u nás válí to své „hovínko“ a nezajímá ho to co se děje okolo. Máme to ve svých rukou, tedy většinou, a to je moc důležité. Když budeme spokojeni, budeme šťastni a to samé bude okolo nás. No a budeme se více usmívat! 

CVIČENÍ ASI NENÍ VŠECHNO, ŽE? JAK PŘEDCHÁZÍTE, ANEBO SPÍŠ, JAK SE VYROVNÁVÁTE S BĚŽNÝMI CHOROBAMI, JAKÝMI JSOU TŘEBA RÝMA, NACHLAZENÍ, VIRÓZA…?

Dlouho jsem nijak nepředcházela, ba dokonce přecházela. Šlapala jsem si logicky po zdraví. A protože mě živí vlastní tělo a jeho i fyzická síla, je pro mě moc důležité být zdravá. 

PRÝ JSTE SE NECHALA PREVENTIVNĚ OČKOVAT PROTI CHŘIPCE. PROČ? MYSLÍTE SI, ŽE TO MÁ SMYSL? NEBO JE TO JEN TAKOVÁ SICHROVKA?

Takže je jasné, že se musím věnovat prevenci. Určitě má očkování smysl. A je to i sichrovka, proto se přeci lidé očkují! Vždyť oslabené tělo rychleji podlehne vážnějším chorobám. 

CHODÍTE ČASTO DO LÉKÁRNY, A CO SI TAM KUPUJETE? JSOU TAM OCHOTNÍ A VSTŘÍCNÍ, JAK BY MĚLI BÝT? CO JIM CHYBÍ?

Do lékárny zas tak často nechodím. Většinou pro základní léky, které nesmí chybět v domácí lékárničce a hlavně pro vitamíny a minerály. Lékárny jsou moderní, krásně vybavené a vždy poradí co je třeba. Ale pravda je, že častěji preferuji přírodní léčbu a klid! 

A NAKONEC ZPÁTKY NA ZAČÁTEK. JSTE ŠŤASTNÁ, PANÍ ŠÍPKOVÁ? A CO BYSTE SI PŘÁLA PRO DALŠÍCH ČTYŘICET LET?

I na konci rozhovoru potvrdím svá slova, jsem šťastná. A co bych si přála? Neboť mě už potkala ztráta těch nejbližších (rodičů), tak vím jakou váhu mají slova: zdraví a duševní pohodu pro sebe a svou rodinu. 

Zdeněk Rosenbaum

Mjc0Y2QzZj