PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Je čas podpořit imunitu vašich dětí



Je čas podpořit imunitu vašich dětí

Co nás na podzim čeká? Tuto otázku si kladou mnozí z nás. Předpoklad je, že v podzimním období můžeme očekávat klasické podzimní chřipkové epidemie doprovázené rýmou a nachlazením. Proto je důležité podpořit imunitu nejen u dospělých, ale především u dětí.

Děti konečně nastoupily do škol a školek. Začínají se scházet na hřištích a navštěvují kroužky. Na těchto místech se setkávají se svými vrstevníky. Mnohým z nich kontakt a hry s kamarády chyběly. Konečně se mohou vydovádět a nesedět jen doma s rodiči. To ale také může znamenat zvýšenou zátěž pro jejich organismus a častější náchylnost k infekcím. Proto je důležité dlouhodobě pečovat o jejich imunitu. K tomu nám pomáhá nejen vyvážená strava, vitaminy, ale i doplňky stravy obsahující přírodní extrakty.

Zázračné účinky bezu černého znaly již naše babičky

Bezu černému byly v historii připisovány doslova magické účinky. Říkalo se o něm, že dokáže ochránit lidské obydlí před čarodějnicemi, a dokonce před bleskem. Kdo ví, kde tyto informace mají původ. Jedno je ale jisté, bez černý považovaly již naše babičky za krále mezi léčivými stromy a keři. Vyráběly z něj čaje, tinktury, limonády, džemy nebo dokonce likéry.

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni

Toto staročeské přísloví vyjadřuje úctu k léčivé síle bezu. Bez černý (latinsky Sambucus Nigra) je právem považován za jednu z nejdůležitějších léčivých rostlin u nás. V mnohých receptech je doslova nazýván králem léčivek pro své široké působení na zdraví.

Bez černý pomáhá při podpoře přirozené obranyschopnosti organismu. Zejména v podzimním období je často používán i z důvodu pozitivního vlivu na zdraví dýchacího systému a působí také jako antioxidant.

Užíváním extraktu z plodů černého bezu lze podpořit regeneraci a rychlejší návrat do běžného života.

Udržování imunity dětí

Imunitu dětí lze udržovat různými způsoby. Jedním z nich je aktivní pohyb a otužování na čerstvém vzduchu. Důležité je také zajištění pestré vyvážené stravy, která podporuje rozvoj pozitivní mikrobioty. V případě zvýšené potřeby je možné přidávat také doplňky stravy.

Co dětem chutná

Chuť je pro děti alfou a omegou. Dospělý člověk se dokáže zapřít, ale u dětí je to jiné. Kolikrát vám dítě vyplivlo sirup, nebo vitamínovou tabletku? Každá máma to zná velmi dobře. K čemu je sebelepší výrobek, když jej dítě nebude jíst. Proto mnohé doplňky stravy pro děti jsou vyráběny s ohledem na jejich chutě. Želatinové vitaminové bonbony většina dětí doslova miluje. Zejména, když mají šťavnatou ovocnou příchuť jako například novinka Sambucus Immuno Kids. Měkké želatinové bonbony s vynikající malinovou příchutí si děti oblíbí. Obdobné je to s lízátky. To je taková téměř magická věc. Některé děti, když vidí lízátko, musí jej mít. Doplňky stravy může vaše dítě vyzkoušet v různých formách, jako sirup, želatinové bonbony nebo dokonce zmiňovaná lízátka. Když mu budou chutnat, je vyhráno. Pak si jen musíte dát pozor, aby jich nesnědlo více, než má.

Chutná podpora imunity

Sambucus Immuno kids, jsou doplňky stravy obsahující extrakt z plodu černého bezu a jsou dodávány ve třech formách. Sirup, želatinové bonbony a lízátka jsou určené dětem od 3 let.

Sambucus Immuno kids sirup je doplněk stravy s extraktem z plodů černého bezu s malinovou příchutí. Obsahuje kombinaci dvou pečlivě vybraných extraktů ze zralých plodů černého bezu Sambucus nigra L. a arónie černoplodé Aronia melanocarpa L. Extrakty jsou vysoce koncentrované (na 100 g extraktu bylo použito 4,4 kg plodů) a obsahují zaručené množství polyfenolů a antokyanů. Extrakt z plodů černého bezu podporuje přirozenou obranyschopnost organismu a přispívá k normální funkci dýchacího systému.

Aronie černoplodá je antioxidant – pomáhá chránit buňky před oxidativním stresem.

Sirup Sambucus Immuno kids dbá o kvalitní složení ve všech směrech, obsahuje složky přírodního původu a jako sladidlo je použit agávový sirup. Neobsahuje glukózo-fruktózový sirup, umělá barviva ani konzervační látky.

Doplněk stravy Sambucus Immuno kids - jsou želatinové bonbony s extraktem z plodů černého bezu, vitamin C a zinek. Většina dětí želatinové bonbony miluje a Sambucus má navíc vynikající malinovou příchuť, kterou si děti oblíbí.

Extrakt z plodů černého bezu podporuje přirozenou obranyschopnost organismu a přispívá k normální funkci dýchacího systému.

Vitamin C přispívá k normální funkci imunitního systému a ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Zinek přispívá k normální funkci imunitního systému.

Sambucus Immuno kids neobsahuje umělá barviva ani aromata.

Sambucus Immuno kids lízátka, doplněk stravy, obsahují extrakt z černého bezu, tymiánu a šalvěje, vitamin C a zinek. Mají lahodnou malinovou příchuť a neobsahují cukr.

Extrakt z tymiánu přispívá k normální funkci dýchacího systému a osvěžuje dech.

Extrakt ze šalvěje přispívá k normální funkci dýchacího systému.

Extrakt z plodů černého bezu podporuje přirozenou obranyschopnost organismu a přispívá k normální funkci dýchacího systému.

Vitamin C přispívá k normální funkci imunitního systému a ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Zinek přispívá k normální funkci imunitního systému.

Lízátka jsou určena pro děti starší 3 let. Jsou určena pro cucání a děti by je měly konzumovat pouze pod dohledem dospělých.

ODExYWViM