PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Knižní tip - ATLAS CHUTÍ ČECH, MORAVY A SLEZSKA



ATLAS CHUTÍ ČECH, MORAVY A SLEZSKA – Regionální kuchařka, druhé vydání

Petra Tajovský Pospěchová

Každý tuzemský region má recepty, které jsou jedinečné. Jihočeské knedlíky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, valašský skopový guláš, ornamentální chodské koláče, smažený chřest z jihu Moravy nebo patenty s oskerušovými povidly ze Slovácka. Domácí strava je proti té restaurační osobní, spojená s konkrétními lidmi a příběhy. Stojí na běžně dostupných a lokálních surovinách a obvykle nevyžaduje složité postupy.

Poznejte chuťový místopis Čech, Moravy a Slezska:

13 kapitol podle tuzemských etnografických regionů včetně představení základních surovin

135 receptů na polévky, hlavní jídla i sladké, pokrmy všední i sváteční

40 tipů na výlety do přírody i za gastronomickými zážitky včetně map

13 stále živých regionálních tradic z Valašska, Slovácka, Brna, Hané, Slezska,

Podkrkonoší, Horácka, Polabí, Prahy, jižních Čech, Šumavy, Chodska a Sudet.

 

Knihu vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz

ZWQwMmYwNG