PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Krása a síla obyčejných věcí



Krása a síla obyčejných věcí
Martina Boledovičová, zakladatelka nakladatelství Smart Press a spoluautorka knihy Tradinář

Milí čtenáři,
svět se jakoby zpomalil. Můžeme ten zvláštní čas využít pro sebe, svou rodinu a svůj domov. Vážit si toho, že jsme všichni doma a spolu. Je čas (a nutnost) péct, vařit, šít, tvořit, starat se o zahrádku i poslouchat vlastní tělo, ale také si hrát. Cítíme, jak je důležitá rodina, ale i lidská sounáležitost, pomoc a spolupráce. Ale i to, jak jsme všichni propojeni mezi sebou i s celým světem a přírodou.

Nejdůležitější je nyní zachovat klid a hledat si to dobré v každé situaci. Doporučuji knihu – Návrat domů. Navede Vás k sobě domů – do své duše (do svého středu), do domova fyzického - radí, jak obydlí utvářet podle svých hodnot. Domov pro autorku ale také znamená návrat k přírodě – jak z ní čerpat energii, i když v ní zrovna nejste.


Jak vidět krásu v obyčejných věcech a žít v cyklu s přírodou a využít tak letitou moudrost našich předků a pradávných tradic, to Vám poradí Tradinář.

Jak být zdravá a rozumět svému tělu? Proč je důležitá výživa a imunita? Praktické rady jak vyrobit domácí semínková mléka, jak fermentovat, jak si upéct domácí chleba, najdete v knihách: Dej tělu šanci, Šance pro ženu 40+, Nová biokuchařka a BioAbecedář Hanky Zemanové.

Zahrada je místo, které má nyní neocenitelnou hodnotu – podívejte se, jak pěstovat úrodu i jak smysluplně zabavit děti. Kompletní návod k vytvoření ekozahrady a rodového statku, Zelenina z ekozahrady, Zahrada žije – zahradničíme s dětmi .

Rady, jak neplýtvat a zpracovávat zbytky z nekonečného vaření, najdete v Recyklované kuchařce.
A tím, jak se u stolu zabavit nejen jídlem, Vás provede kniha Jak se fotografuje jídlo.
 
Všechna knihkupectví jsou momentálně zavřená, proto vám nabízíme dopravu ZDARMA (až do odvolání), ale všechny knihy jsou ihned k dostání na www.smartpress.cz.

Dopravu zdarma získáte po vložní slevového kódu „bezdopravy“ do objednávkového formuláře v e-shopu.

Doprava se vám odečte v posledním kroku objednávky.

 


Veganská čokoládová buchta

20 minut příprava, 40 minut pečení, forma 30 cm, veganské

Tenhle recept jsem si ihned zamilovala, protože se v něm nevyskytuje žádný živočišný produkt. Nikomu z těch, co buchtu ochutnali, vajíčka ani mléko nechyběly. Naopak si pochvalovali, jak je buchta vláčná a chutná.

Na těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 lžičku kypřicího prášku do pečiva
1 hrnek třtinového cukru
3 lžíce kakaa
1 lžičku octa
1 hrnek studené vody
1/2 hrnku rostlinného oleje
1 velké jablko

Na polevu:
4 lžíce kokosového oleje
2 lžíce moučkového cukru
3 lžíce kakaa
100 ml vody
ořechy či sušené ovoce na ozdobu

Jak na to
Horkovzdušnou troubu si předehřej na horní i spodní ohřev na 180 °C a vylož si kulatou formu o průměru asi 30 cm pečicím papírem.
Ve velké míse smíchej lžící mouku, kypřicí prášek, cukr a kakao.
Do vzniklé směsi přilij ocet, vodu a olej, potom nastrouhej jedno oloupané jablko. Vše nakonec pořádně promíchej vařečkou.
Nalij směs na plech a dej péct přibližně na 40 až 45 minut.
Mezitím se vrhni na přípravu polevy. V rendlíku rozpusť na mírném plameni kokosový olej. Stáhni ho z plamene, přidej cukr a kakao a důkladně promíchej. Vrať zpátky na plamen, přidej vodu a opět míchej, aby cukr nezkaramelizoval.

Recept pochází z Kuchařky pro teenagery, Julie Kučerovská

NmQ2OD