PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktora



Vážení čtenáři,

blíží se léto a oblíbení roztoči druhu Ixodes ricinus opět trpělivě na stéblech trávy vyhlížejí své nové hostitele. Pod mikroskopem sice vypadají fantasticky, přisátí na kůži už méně.

Jaké jsou možnosti obrany a prevence je obsahem poměrně obsáhlého článku paní doktorky Lenky Grycové. Začíná slovy: „Klíště je věčné!“ a vyjmenovává hned půl tuctu nemocí, které nám tento nezvaný host může přivodit. Nejde přitom o něco, o co by jeden stál i vzhledem k možným trvalým následkům. Na ochranu prostřednictvím očkování pro letošní léto přitom stále není pozdě.

Na stole nám přistál přípravek Lipo C Askor. Slibuje lipozomální vitamín C. Pohled na prezentovaný přípravek však vzbuzuje více otázek než odpovědí. Tou hlavní je skutečné složení přípravku a pochybnosti vyvolává i jeho cena. Rádi bychom se mýlili.

A ještě a opět regulace. Tentokrát z dílny Mgr. Adama Tietze o regulaci reklamy na zdravotnické pomůcky. Téma jistě závažné, kterému je nutno věnovat dostatečnou pozornost. Sankce může být nezanedbatelná a do křížku se zákonem se můžeme dostat i jen nevhodným tvrzením na e-shopu. 

Přeji všem klidné a příjemně prožité léto.

Martin Štula

 

 

NjQwMjk