PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Vážení čtenáři, 

a máme tady jaro, tedy alespoň podle kalendáře, ale venku je stále opravdová zima. Předposlední březnový víkend jsme s kolegyněmi a manželem vyrazili do rakouského Schladmingu a doufali, že až se vrátíme, bude po celé zemi vonět jaro. Bohužel, když jsme přejížděli hranice a blížili se k Českým Budějovicím, strhla se vánice, sněžení, ledovka, úplně vše dohromady a z cesty se stal horor. Údajně nemrznoucí kapalina do mínus 20 stupňů nám přimrzávala na skle a my neviděli ani na krok. Utěšovali jsme se jen tím, že v Praze už nesněží. Cestu jsme zvládli, počasí překonali, a krásný zážitek na uzavření lyžařské sezóny nám nikdo nevezme. Protože široké rakouské sjezdovky jsou kouzelné a slunečné! Schladming Vám všem doporučujeme.
Vyvážená strava a správný životní styl jsou pro naše zdraví nezbytné. Kdo z nás však může s čistým svědomím říci, že se tím skutečně řídí? Ruku na srdce. Co třeba Vy, milá čtenářko? Nebo Vy, milý čtenáři? I v případě, že sami sobě odpovíte: „ANO“, čtěte dál na straně 4 - 5. Třeba se dozvíte něco nového, zajímavého a užitečného pro sebe a Vaše pacienty, pardon, zákazníky. Článek začíná malým rozborem naší „zdravé a vyvážené stravy“, jejíž základní složku by mělo tvořit čerstvé ovoce a zelenina.
Práce je činnost člověku prospěšná, obohacující jedince i společnost. Různorodost jednotlivých povolání v sobě zahrnuje důraz na kvalifikovanost zaměstnance, jeho výkonnost a schopnost adaptability v novém prostředí. Špičkoví zaměstnanci přinášejí zaměstnavateli i firmě užitek nejen formou zisku, ale i budováním dobrého jména v komerční sféře. Rozmanitost prací v sobě ovšem zahrnuje také široké spektrum rizik pro různá odvětví. A právě o těchto rizicích se dozvíme v článku paní doktorky Grycové na straně 20. Ale pojďme se posunout k veselejším tématům a to jsou moderní metody omlazení pleti. Omlazení pleti je snem mnoha žen. Estetická medicína nám nabízí stále nové technologie. Jak efektivně odstranit vrásky a zpevnit pleť si teď blíže představíme v článku. Samozřejmě nezapomeneme ani na domácí omlazení pleti. A co Vy, milé čtenářky? Jak se staráte o svou pleť? Podstoupily jste nějakou rejuvenační metodu? Máte vlastní recept, jak si udržet krásnou pleť? Neváhejte a podělte se s ostatními na našem webu aktivneozdravi.cz. Děkujeme!...píše Lucie Pavlisková v článku na straně 14.
Co se týká konferencí Pharma News, je vidět, že změna na odpolední konference se Vám líbí, a že se lépe můžete uvolnit z práce. Témata do jednotlivých měst připravujeme vždy nová, tak aby se neopakovala. Ti z Vás, kteří absolvují účast na jarních konferencích, tak můžou klidně přijít i na podzim a dozví se opět nové informace. Sledujte web www.pharmanews.cz a veškeré informace budete mít včas. Zde najdete i on-line přihlášku, se kterou se můžete přihlásit na jakoukoliv odbornou konferenci PHARMA NEWS ! Těšíme se na setkání s Vámi.
Hezké jaro a veselé velikonoce Vám přeje



Vaše Jana Jokešová 

ODcyYTI