PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Milí čtenáři, 

Těhotenství je zvláštním a neopakovatelným obdobím v životě každé ženy. Je to období plné radosti pro budoucí maminku a její okolí a zároveň čas plný překvapení ze změn, které nastávají. Postupujme ale pěkně krůček po krůčku. Takto začíná článek, který jsme pro Vás připravili. V minulém vydání jsme se věnovali těhotenským testům a tentokrát se posuneme o kus dál a probereme už konkrétněji plánování rodiny. Pokud se svým partnerem dospějete k rozhodnutí mít rodinu, je dobré zahájit přípravy zdravou životosprávou. A u zdravé výživy ještě zůstaneme, článek na téma dětská obezita je víc než alarmující. Dětská obezita je problém, který u nás stále není brán příliš vážně. V evropském srovnání jsme na tom sice stále o něco lépe, přesto je však u nás obézních cca 14 % dětí. Alarmující je pak zejména fakt, že počet obézních dětí u nás stejně jako na celém světě roste. V Evropě se tak dnes s tímto problémem setkává již 14 milionů dětí. Tomuto tématu se budeme věnovat i na webu www.aktivneozdravi.cz, kde naleznete i týdenní soutěž, které se může zúčastnit každý z Vás, kdo správně odpoví na otázku.
Podzimní konference jsou již v plném proudu, a tak vám chci jenom připomenout, kdo ještě není přihlášen, může tak učinit na webu www.pharmanews.cz, přímo on-line, nebo přes email. V nejbližší době nás čeká 13. 10. Liberec a 20. 10. Olomouc. Už se moc těším na setkání.
Závěrem bych chtěla popřát všem školákům a zejména prvňáčkům, aby se jim ve škole dařilo a každý den šli do lavic, pokud možno, s úsměvem. Moje dcera totiž už také nastoupila do první třídy, a já zjistila, že nejen děti, ale i dospělí se musí učit neustále novým věcem. Bože, ten čas tak letí…



Vaše Jana Jokešová 

ZTM4MD