PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Milí čtenáři, 

blíží se konec roku, což bývá ve slušných rodinách – a taky ve slušných časopisech - obvykle příležitostí k obsáhlému bilancování, k jakémusi výčtu zisků a ztrát, úspěchů a pochybení. Jsme nepochybně slušný časopis a spolu s vámi tvoříme určitě i slušnou rodinu, přesto tentokrát necháme hodnocení toho, jak jsme si počínali, na příští, novoroční číslo. Dnes bychom chtěli plánovat, což se zase jindy dělá spíš na začátku nějakého období. Proč jsme to takhle, poněkud překvapivě, přehodili? Máme k tomu jeden jediný důvod, o němž ještě nevíte, i když byste možná mohli, alespoň někteří z vás. 

Dost hádanek – tady je rozluštění. V příštím roce totiž oslaví Pharma News 10. výročí svého vzniku! Ano, celá jedna dekáda uplyne od chvíle, kdy jsme hýčkali v rukou první číslo odborného časopisu pro farmaceuty, kdy jsme cítili opravdovou radost, že se nám povedlo naplnit na první pohled odvážný záměr. A taky od chvíle, kdy jsme se trochu třásli z toho, jak bude nová tiskovina přijata čtenáři. Nějaký čas trvalo, než jsme si mohli oddechnout a říci si: Dobře to dopadlo! Desítka jsou první kulaté narozeniny a v životě člověka se musí pořádně oslavit. S časopisem tomu nebude jinak, ale protože těch deset svíček na dortu chceme sfouknout společně s vámi, tak plánujeme a vymýšlíme, jak to nejlíp zařídit. Nápadů je spousta, tolik, že by vystačily na celý rok… a vlastně, proč ne? Bude se slavit nepřetržitě od ledna do prosince.

A na každého dojde, to slibujeme. Na své si přijdete vy, čtenáři, o nic ochuzeni nebudou ani účastníci našich odborných konferencí, klienti společnosti a trvalí spolupracovníci. Jak to bude probíhat a na jaké odměny se můžete těšit, předem neprozradíme, to bychom vás i sebe připravili o to správné překvapení. Ale stačí, když budete pečlivě sledovat každé nové číslo Pharma News nebo naše internetové stránky a všechno se včas a dopodrobna dozvíte. 

Doufám, že jsme vás dostatečně nalákali a nemusíte se trápit kvůli tomu, že do začátku příštího roku ještě pár týdnů chybí. Vždyť jsou mezitím Vánoce, svátky klidu a pohody, během nichž také budete slavit a navíc s těmi, které máte nejradši, a kteří jsou vám nejblíž. Třeba jste to v předcházejících měsících, stejně jako mnoho jiných lidí u nás i ve světě, neměli nejlehčí a jen s obtížemi jste se vyrovnávali s důsledky finanční a ekonomické krize. O Vánocích na to nemyslete, věřte, že se všechno obrací a nakonec definitivně obrátí k lepšímu, otevřete svá srdce a dejte volný průchod naději. Štěstí může být – a také velmi často bývá – ve věcech zdánlivě obyčejných. 

Těšíme se na vás v roce 2010, ať už se budeme potkávat na konferencích anebo budeme ve styku prostřednictvím krásně desetiletých Pharma News, které vám, stejně jako já osobně, přejí šťastné a pokojné vánoční svátky. 

Srdečně vás všechny zdraví 

Jana Jokešová

YTIxN