PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Milí čtenáři,

vítám vás v roce 2011 a doufám, že pro všechny to bude rok příznivý a úspěšný. Což si tedy obligátně přejeme na začátku každého nového roku, ale je to tak dobře, poněvadž začínat se vždycky má s optimismem a nadějí. Jde to samozřejmě lépe, když za sebou máme něco, o co se můžeme opřít a na co navázat.

V našem případě, tedy v případě Pharma News, to tak podle mého je. Loni jsme uzavřeli první dekádu našeho časopisu, který se postupně
stal nejprestižnějším a nejrespektovanější titulem v oboru, oslavili jsme to s vámi, čtenáři, i s našimi nejbližšími spolupracovníky a zlehka za tím vším zavřeli dveře. To proto, že jsme vlastně okamžitě a bez ohlížení museli s plným nasazením vstoupit do další desítky. Tímhle číslem začínáme.

Je to ovšem klidný a plynulý „přechod,“ při němž nezapomínáme ani na okamžik na to, co jsme vám slíbili, a jak se můžete přesvědčit, už to taky plníme. Od 1. ledna jsme spustili nové internetové stránky v obou republikách, které by měly být obsažnější, přehlednější a taky líbivější, pokud jste je navštívili, nebo navštívíte, můžete se o tom přesvědčit a třeba nám napsat, co si o nich myslíte. Pochopitelně budeme jen rádi, když nám sdělíte, co vám na webových stránkách chybí, co byste tam a v jakém rozsahu rádi viděli – tohle je pro nás jako vždycky cenný zdroj nápadů. Sami je budeme průběžně doplňovat o nové fotografie z konferencí a dalších akcí. Takže na shledanou na 
www.pharmanews.cz.

Když jsme u konferencí, ta první letošní už proběhla – 29. ledna v hotelu Nové Adalbertinum v Hradci Králové. Ale nevíme, jak dopadla, protože časopis se vytváří s patřičným předstihem, takže je to takový časový paradox. Já to píšu a konference je před námi, vy to čtete a už víte, jaká byla. Příště se k ní samozřejmě vrátíme (a to už budeme mít za sebou i další konferenci v Brně. Fakt jsme to rozjeli naplno.)

V letošním roce bychom v časopise rádi obnovili rubriku „horké téma,“ která by v každém vydání přinášela ty nejaktuálnější informace o tom,
co právě hýbá lékárenstvím a souvisejícími oblastmi. Začali jsme – jak se můžete přesvědčit na straně 4 – článkem Tesco lékárny – ano či ne? Dali jsme v něm prostor tiskové mluvčí Tesco  paní Evě Karasové, která odpověděla na naše otázky, ale nechtěli bychom, aby to tím skončilo. Spíš bychom přivítali co nejširší diskusi na toto téma, které je už nějaký čas opravdu živé, a tak nás potěšíte, když se k tomu nějakým způsobem vyjádříte.

Co hýbe lékárenstvím v Německu, upřímně řečeno, nevím. Když jsem tam koncem loňského roku byla, pár lékáren jsem ze zvědavosti navštívila, ale nic mimořádného jsem v nich nezaregistrovala. Tak se aspoň podívejte, jak vypadají zvenku. Normálka. A proč by taky ne?

Ani jsem si s vámi tentokrát vyjímečně nestihla popovídat o počasí. Ale to by taky bylo pořád stejné lamentování.

Takže příště.

Vaše Jana Jokešová

NWEwZDZhM