PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Úspěšný nový rok 2018!

Milí čtenáři, jak jste zakončili rok 2017? A jak zahájili ten nový?

My s rodinou a přáteli si závěr roku moc užili. Od tradičních setkání na Staroměstském náměstí se sklenkou, tedy kelímkem J, sektu. Vánočního setkání sousedů, kteří se nám neustále  rozrůstají a pomalu už nevíme, kam se vejdeme. Až po parádní lyžovačku v Rokytnici nad Jizerou. A co předsevzetí? No tak, ta konkrétní si už nedáváme, ale plán by byl.  Letní dovolená, zimní dovolená, prodloužený víkend na kolech, na bruslích, motorka, natřít plot, předělat terasu, vymalovat…je toho pěkná řádka. Věnujte čas sobě, své rodině, a vše ostatní se udělá postupně. Třeba zase příští rok.

Ale zpátky na zem a šup do lednové reality.

Používání elektronických receptů je od 1. ledna 2018 povinné. V prvních třech týdnech provozu elektronické preskripce nedošlo k zásadnímu výpadku systému. K 21. lednu 2018 bylo vystaveno 2 694 942 elektronických receptů a v lékárnách vydáno 2 445 053 elektronických receptů. Slabým místem systému je stále nemožnost výdeje léčivých přípravků při jakémkoli výpadku spojení. Technické problémy s papírovou průvodkou zaznamenali lékárníci vícekrát, proto vytvořili pomůcku tzv. Desatero doporučení. Celý článek a doporučení, jak se vyhnout komplikacím, najdete na straně 4-5.

Nový plán konferencí Pharma News najdete na www.pharmanews.cz a na konci tohoto časopisu. A my se už na Vás těšíme na letošní první konferenci a to do Brna. Holiday Inn 12.2.2018. Ještě něž vyjde další vydání časopisu, čeká nás konference v Praze a v Olomouci. Celkem bude konferencí 13 a na všech spolupracujeme s předsedou Mladých lékárníků a členem ČLnk PharmDr. Alešem Novosádem. Bude Vám přednášet o aktuálním dění ve světě farmacie z pohledu praktikujícího lékárníka. Přihlaste se včas a my se na Vás budeme těšit.

ZGI2YjJ