PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Blogerka radí



How to take care of greasy hair

Jmenuji se Káťa, pocházím z Čech. Blogem WITHLOVEK.cz vám chci přinést nejen užitečné tipy, ale také pozitivní energii a motivovat vás k tomu, abyste byli šťastní a dělali to, co vás skutečně baví (ať je to cokoli). A hlavně! Abyste vše dělali S LÁSKOU.

Znáte to, ráno se probudíte a míříte rovnou do koupelny, abyste si umyli hlavu, protože je mastná. Svěží účes vám nevydrží déle než do večera, a pokud jste někde dlouho do rána, necítíte se ve své kůži. Kdo se v popisu poznal, vítejte v mém světě. Ve světě, kde kvůli mastné hlavě musíte vstávat o půl hodiny dřív.

Když jsem naposledy šla ke svému kadeřníkovi Jirkovi ze skvělého rohára, vyzpovídala jsem ho pro vás, jak se právě o tento typ vlasů správně starat. K jeho typům dodám samozřejmě i pár svých.

První a rovnou ten nejdůležitější bod je mytí! Spoustu lidí říká, že umývat si vlasy každý den není správné, ale pojďme si o tomto mýtu něco povědět. Ještě předtím se ale rozdělme do skupinek. Mastné vlasy jsou v nerovnováze, a to hned z několika důvodů – buď se o ně špatně staráte, často si do nich saháte nebo je kartáčujete, z hormonálních změn, nebo jste je zkrátka zdědili po někom z vašich předků. Pokud jste se v nějakém bodě poznali, čtěte dál. ,,Mýt si hlavu každý den není zdravé,” vyskytuje se na všech možných diskuzích. Podle kadeřníků se ale jedná o mýtus. Takže nemusíte chodit s mastnou hlavou jen proto, že kdekdo říká, jak je to špatné.

Péče – Prvním krokem ke krásné hřívě je tak bezesporu šampon. Ten by měl mít neutrální pH a být určený ke každodennímu mytí. Špatné pro vaši hlavu nejsou ani šampony pro citlivou pokožku. Kadeřníci často doporučují i dětské šampony, mně osobně ale nesedí. Musíte tak testovat a testovat, až dojdete k závěru, který šampon je pro vás ten pravý. Střídání šamponů je totiž nejhorší, i když zpočátku hledání nutné… Chápu, že vyznat se ve všech těch produktech je matoucí, a tak vám přidávám své typy.

Rolland oway Frequent Use Hair & Scalp Bath (všechny produkty této značky jsou přírodní, což chválím!) // Bioderma Nodé // Loreal Expert Instant Clear.

Kondicionér a masky – Mastné vlasy bývají samy o sobě vyživené, jelikož mají dost svých olejů… Tzn. že ušetříte alespoň za doplňující péči. Kondicionér používejte s mírou. Postačí množství asi o velikosti vlašského oříšku, nanášejte ho pouze na konečky vlasů. Zatímco masku používejte jen jednou za 14 dní.

Styling – Méně znamená více a přesně to platí právě pro mastné vlasy! Pro jejich péči vám skutečně stačí jen šampon, kondicionér, maska, možná sprej na rozčesávání a samozřejmě největší kámoš suchý šampón. Já objevila ten nejlepší. A to od Tigi.

A samozřejmě jako u ostatních typů vlasů nesmíte zapomínat na pravidelné zastřihávání konečků!

 

NTgzZ