PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Knižní dárky pod stromeček - recepty



Perníčky

vegetariánské

3 plechy

5 hodin odležení

2,5 hodiny příprava, pečení a zdobení

 

Co budeš potřebovat

330 g hladké mouky

130 g moučkového cukru

1 lžičku jedlé sody

1 lžíci perníkového koření

1 lžíci kakaa

2 vejce + 1 na potření

50 g medu

40 g másla

 

Jak na to

Ve velké míse smíchej všechny sypké ingredience a vyklepni do ní i obě vejce.

 

Máslo s medem společně rozpusť v mikrovlnce nebo v rendlíku na velmi mírném ohni a přidej do mísy k ostatním surovinám. Ze směsi ručně vypracuj hladké těsto, vytvoř z něj válec, zabal ho do potravinářské fólie a dej odležet do lednice alespoň na 5 hodin, nejlépe přes noc.

 

Před vykrajováním vyndej těsto z lednice a nech ho asi na 10 minut povolit, aby se s ním lépe pracovalo.

 

Předehřej si horkovzdušnou troubu na 190 °C na horní i spodní ohřev.

 

Na pomoučené podložce vyválej plát tlustý asi 0,5 cm a vykrajuj z něj vybrané vzory. Ty pak dej na plech vyložený pečicím papírem, potři rozšlehaným vejcem a peč přibližně 7–15 minut, podle velikosti vzoru.

 

Hned po vytažení z trouby potři každý perníček vodou, aby se hezky leskly. Nakonec se pusť do zdobení.

 

 

ODZlY