PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Mycogel… … jako nedílná součást péče o citlivou pokožku se sklonem k podráždění a k mykotickým projevům



Mycogel… 

… jako nedílná součást péče o citlivou pokožku se sklonem k podráždění a k mykotickým projevům

Farmaceutická společnost Laboratoires Bailleul byla založena v roce 1949 a specializuje se na vývoj léčiv, potravinových doplňků a dermatokosmetických produktů s cílem vyvíjet řešení pro zlepšení kvality života pacientů. Na otázky redakce odpovídá pan Ivo Hanker.

Mykózou trpí až 9,5 % Evropanů a je nejčastějším kožním onemocněním u dospělých. Kožní mykózy jsou infekce kůže způsobené mikroskopickými houbami. Mohou postihnout různé části těla jako trup, pokrývku hlavy, sliznice nebo v širším měřítku i chodidla a nehty.

Svědění, zarudnutí a estetické změny jsou nejčastějšími příznaky častých typů mykóz, jako je např. tzv. atletická noha, pityriáza a onychomykóza. V některých případech se mykózy mohou opakovat a jejich léčba může být zdlouhavá, což prodlužuje pocit frustrace a mnohdy ovlivňuje také kvalitu života.

Jaký je hlavní cíl, který se snaží společnost Laboratoires Bailleul s přípravkem Mycogel dosáhnout?

Laboratoires Bailleul je francouzská rodinná farmaceutická společnost, která se již více než 70 let specializuje na vývoj léčiv, potravinových doplňků a kosmetických přípravků zaměřených na dermatologii. Věřím, že v České republice má s našimi produkty již mnoho pacientů pozitivní zkušenosti a zřejmě možná ani neví, že jsou od společnosti Laboratoires Bailleul. Mohu zde jmenovat např. léčivý přípravek Imazol krémpasta, antimykotikum v unikátní smývatelné lékové formě “krémpasty” s vysušujícím a mírně chladivým účinkem, které zná mnoho maminek s malými dětmi nebo řada sportovně aktivních lidí a dále přípravek Imazol Plus, ještě účinnější antimykotikum s rozšířeným antibakteriálním účinkem. A k těmto léčivým přípravkům nyní uvedla společnost Laboratoires Bailleul jako doplněk novinku – Mycogel. Jedná se o jemný pěnivý gel ke každodennímu používání jako vhodná a nedílná součást režimových opatření při léčbě mykóz nebo pro dlouhodobé používání jako ochrana před vznikem mykóz. Našim cílem je tedy hlavně pomoci pacientům s citlivou pokožkou náchylnou k mykózám.

Co byste řekl, že je hlavní konkurenční výhoda produktu Mycogel oproti podobným produktům na trhu?

Víte, ono vlastně nelze srovnávat. Mycogel na trhu nemá žádnou přímou konkurenci. Jeho zásadní výhodou je, že obsahuje jako jediný pěnivý gel na trhu antimykrobiální složku ciclopirox olamin. Ciclopirox olamin je širokospektrální antimykotikum s protizánětlivým účinkem a jeho antibakteriální účinek je dlouhodobě prokázán. Navíc je výborně snášen a není na něj popsána léková rezistence. Ve světě je znám v různých lékových formách a my bychom jej v České republice rádi představili jako kosmetický přípravek v nové inovované formě jemného pěnivého gelu.

Jaké klíčové složky tvoří Mycogel a jaké jsou jejich hlavní účinky?

Mycogel je dermatokosmetický přípravek specificky testovaný na citlivou pokožku vlasů, obličeje a těla včetně intimních partií náchylných k mykózám. Nové složení s kyselinou hyaluronovou, rostlinným glycerinem a antimikrobiální látkou ciclopirox olaminem zajišťuje spolu s šetrným a účinným čištěním také zklidnění pokožky, zmírnění pocitu svědění a vhodně tak doplňuje ostatní antimykotickou péči.

Výhody použití Mycogelu:

- Je vhodný pro citlivou pokožku náchylnou k mykózám,

- Zbavuje pleť nedostatků

- Je zmatňující

- Chrání citlivou pokožku i v intimních partiích

- 94 % složek je přírodního původu

- Neobsahuje mýdlo

- Je přizpůsoben pro vegany

- Obsahuje ciclopirox olamin – širokospektrální antimykotikum s antimikrobiálním a protizánětlivým účinkem, které vede ke zklidnění podrážděné pokožky a nezpůsobuje rezistenci,

- Kyselina hyaluronová udržuje normální hladinu hydratace a snižuje podráždění,

- Rostlinný glycerin má hydratační vlastnosti, chrání pleť a předchází poškození pleti vnějšími vlivy.

Jaký je doporučený způsob použití přípravku Mycogel a jaká je cílová skupina zákazníků?

Jak už jsem říkal, Mycogel je jemný pěnivý gel ke každodennímu používání jako vhodná a nedílná součást režimových opatření při léčbě mykóz nebo pro dlouhodobé používání jako ochrana před vznikem mykóz. Doporučujeme jej používat jednou denně na tělo a případně na intimní oblast a dva až čtyřikrát týdně na obličej a pokožku hlavy. Gel by se měl napěnit a opláchnout.

Mycogel by měli používat všichni pacienti s citlivou pokožkou náchylnou k mykotickým projevům ať už jako podpůrnou součást léčby jakýmkoliv antimykotikem, na který jsou zvyklí při opakované mykóze nebo pacienti, které trápí mykóza nově vzniklá a hledají přitom rychlé a účinné synergické řešení s léčbou. Mohou to být např. aktivní cyklisté, sportovci preferující halové sporty nebo plavci, ale i lidé, kteří zavítají do bazénu občas. Samostatnou skupinou jsou pak lidé, kteří se snadno zpotí a také těžce manuálně pracující v neprodyšném oděvu nebo obuvi, u kterých se často objevují zapařeniny, snadno následně přecházející v mykózy. Na druhou stranu nedoporučujeme Mycogel těhotným a kojícím ženám.

Věřím, že Ti, kteří budou přípravek Mycogel používat, budou mít jen pozitivní zkušenosti tak, jak je tomu v mnoha zemích, kde je již Mycogel nyní dostupný.

TESTOVÁNÍ MYCOGELU:

Zklidňuje pokožku - 90 % uživatelů

Zmírňuje pocit svědění - 80 % uživatelů

Zklidňuje intimní partie - 95 % uživatelů

Šetrně a účinně čistí pokožku - 100 % uživatelů

 

Mycogel je k dostání v lékárnách. Francouzská dermatokosmetika.

Více na www.bailleul.com/czech

 

 

Nzc4NDRiNT