PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Rozhovor - Michaela Pecháčková: Slávu jsem si přála



Michaela Pecháčková: Slávu jsem si přála

Teprve 13. ledna oslavila plnoletost, kariéru má ale rozběhlou skvěle. Čerstvě osmnáctiletá studentka konzervatoře Michaela Pecháčková už září v hlavní roli seriálu ZOO a naplňuje tak svůj dlouhodobý herecký sen. Půvabná blondýnka vypráví nejen o aktuální velké televizní roli.

Míšo, všechno nejlepší k osmnáctinám! Troufnu si odhadnout, že si aktuálně plníte dětské sny, je to tak?

Děkuji. (usměje se) A ano, je to přesně tak. Herectví se věnuji odmalička a byl to můj velký sen. Teď je mi osmnáct a dostala jsem hlavní roli v seriálu. V roce 2017 jsem už měla ústřední roli ve filmu Přání k mání, ale tohle je vážně má první velká seriálová práce a je to zase úplně nová zkušenost. Jsem tam, kde jsem chtěla být. Je neskutečné, že se věci dějí asi tak, jak mají.

Zvažovala jste vůbec, zda roli přijmout?

Neváhala jsem ani minutu! Jasně, že člověk si musí projekty vybírat, konzultuji vše se svojí agentkou i doma s rodiči, ale momentálně jsem za každou nabídku vděčná a rozhoduji se srdcem. Když jsem se dostala na konzervatoř, splnila jsem si první cíl. Postupně přicházely různé pracovní příležitosti, a když se objevila možnost hrát v ZOO, byla jsem nadšená. Vážím si toho a raduji se, protože mít v osmnácti letech takhle krásnou velkou roli a skvělé kolegy kolem sebe… Čím dál víc mě to utvrzuje v tom, že jsem asi na správném místě.

Přibližte tedy divákům vaši roli…

Moje postava se jmenuje Sidonie Anna Novotná, je to kladná postava, je férová a cílevědomá, což mě na ní baví a ztotožňuji se s ní. Moc se mi líbí, že se díky natáčení dostanu do různých zákoutí ZOO, kam se běžní lidé nedostanou. Zkoušela jsem krmit žirafu, nebo čistit nohu slona… A i když jsem z těch zvířat měla respekt, je to neskutečná zkušenost! Myslím, že právě zvířata by se divákům mohla líbit.

Postavě Sid rodiče práci v ZOO nepřejí. Co říkají vaši rodiče na hereckou profesi?

Moje rodina mě vždycky podporovala v čemkoliv, co jsem dělala. Moc si toho vážím a děkuji jim za to, že mi přáli úspěch v tom, co mě baví.

Jak jste připravená na slávu?

Myslím si, že na to se úplně připravit nedá. Ale vždycky jsem si to přála, takže věřím, že vše bude v pohodě. (usměje se) Chtěla jsem mít velkou roli, to se mi nyní splnilo. Sláva je k tomu vlastně příjemné plus.

Takže vás baví záře fotoaparátů, zájem kamer, rozhovory a další?

Jasně, že ano! Myslím si, že k herectví i patří být otevřený rozhovorům, fotkám, reportážím. Nebráním se tomu…

A co otázky na vaše soukromí, o tom už jste přemýšlela? Přeci jen herec je veřejná osoba a fanoušky to zajímá…

Nad tím jsem také přemýšlela. Mám sociální sítě typu Instagram, kde něco fanouškům sdílím, ale chci si také držet svoji určitou soukromou bublinu.

Ale uvědomujete si, že nejvíc zajímavé bude právě to, co nebudete chtít říct, nebo ukázat?

Samozřejmě… Ale člověk by si měl určit a dobře rozmyslet, co veřejnosti říct chce, a co ne. Když to shrnu, tím, že se věnuji herectví a mám veřejné sociální sítě, jsem sdílení určité části soukromí otevřená. Je to součástí mojí práce.

Do toho ale ještě studujete… Kolik vám ještě zbývá let?

Ještě jeden ročník do maturity a pak se uvidí, zda budu chtít pokračovat. Taky záleží, co přijde za další nabídky.

Jak se změnil přístup profesorů ve škole, když už je z vás profesionálka?

Moji profesoři jsou velmi benevolentní a není tam nikdo, kdo by mi chtěl dělat potíže. Naopak se za mě všichni postavili a herectví jsou otevření. Já se samozřejmě snažím chodit do školy, co to jde a všechno doháním.

Jak v tomhle zběsilém tempu stíháte odpočívat?

Je pravda, že člověk je v jednom kole. Práce, natáčení, škola… Občas se musím vyklidnit a dělám to tak, že se obklopuji rodinou a přáteli, kteří mě dělají šťastnou. A když zbude nějaký volný čas, věnuji se běhu, zpěvu a tanci.

Můžete být klidně konkrétní…

Šest let jsem tancovala akrobatický Rock'n'Roll a tanci se věnuji dál. Dále zpívám devět let sólově, a to mě taky moc baví. Takže propojení tance, herectví a zpěvu je pro mě taky velká výzva. Myslím, že v muzikálu bych si hodně vyhrála. (usměje se)

Kromě toho máte rozmyšleno, jak byste se chtěla profilovat? Zda víc jako seriálová, filmová, či divadelní herečka?

Nejraději bych chtěla být všestranná a věnovat se právě jak seriálovému herectví, tak tomu filmovému a divadelnímu. Všechny tři odnože mě velmi baví a myslím si, že dobrý herec by měl být schopný zahrát cokoliv ve všech třech oblastech. Vždy to bude výzva.

A co konkrétní vysněná role, máte nějakou?

Vždycky jsem si chtěla zahrát princeznu. Paradoxně se to nedávno povedlo mé mladší sestře, která se také začala věnovat herectví a rolí princezny mě předběhla. (směje se) Takže přiznávám, že princezna, nebo detektivka jsou mé vysněné nabídky. Ale hlavní role v krásném seriálu ZOO také patří do kategorie vysněných. A dál? Je mi osmnáct, nebráním se ničemu. (usměje se)

Respekt ze zvířat? Ano!

Michaela přiznává, že kontakt s některými zvířaty jí dopředu naháněl trochu hrůzu. „Jasně, že respekt jsem měla. Třeba ze slona, vždyť je tak velkej… Ale rychle jsem zjistila, že když se uklidním a nebudu dělat trhavé pohyby, i zvířata jsou potom klidná a tak krásná,“ vytahuje vzpomínky na natáčení v reálných prostorách ZOO Dvůr Králové.

 

 

ZWVmOTRi