PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktora



Vážení čtenáři,

léto uteklo jak voda mezi prsty a máme tu podzim. A s ním přichází další číslo našeho časopisu. Připravili jsme pro vás novou rubriku: Pro provozovatele lékáren. Budeme se v ní věnovat radám a doporučením pro provozovatele lékáren, především těm, kteří pracují mimo velké lékárenské řetězce a franšízy. První článek upozorňuje na možná úskalí opuštění vlastní cesty a propojení se s některou z lékárenských sítí.

Svým způsobem sem patří i pojednání o změnách v zákoníku práce. Některé změny jsou poměrně podstatné, některé úsměvné, každopádně je nelze ignorovat. Zda je každá změna k lepšímu, nechť laskavý čtenář rozhodne sám.

U praktických rad zůstaneme a já bych rád upozornil na téma přeshraniční preskripce a jak postupovat i se vypořádat se zahraničním eReceptem.

Víte, co to je Dercumova nemoc a že při ní tuky způsobují bolest? Jedná se jedno z mnoha vzácných onemocnění s názvem adiposis dolorosa. Je charakterizována jako generalizovaná nadváha až obezita s přítomností bolestivých stavů tukové tkáně. Více se dozvíte od paní RNDr. Lenky Grycové uvnitř čísla.  

 

Přeji všem krásný podzim

 

Martin Štula

 

 

 

YTY2ZjAyM