PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktora



Vážení čtenáři,

září je za námi a s příchodem podzimu držíte v rukou podzimní číslo Pharma News. Tentokrát nabité jistě zajímavým obsahem.

Již evergreenem je informace o eHealth a digitalizaci zdravotnictví vůbec. Tentokrát něco málo k dalšímu vývoji eReceptu a jeho nových funkcionalitách. A také to, že aplikace eRecept se dočkala ocenění jako nejprospěšnější projekt celého eHealth.

V oblasti legislativy týkající se léčebného konopí nastala kopa změn. A to poměrně zásadních, které se týkají snad všeho, co jednoho napadne. Od maximálního obsahu THC v technickém konopí, přes licenční řízení pro pěstitele, zpracování, klasifikaci až po distribuci.

Také si na nás udělala čas paní MUDr. Miroslava Skovajsová, zakladatelka prvního Mamma centra a poskytla nám rozhovor. Pochopitelně je věnován specializaci paní doktorky, a tudíž i prevenci rakoviny prsu.

U prevence zůstaneme, neboť té se na obecné rovině věnuje i další článek. Prevence a preventivní vyšetření jsou něco, na co je právo. Nikoho ale nelze do ráje zahnat klackem. Neboť čekání na výsledky není vždy příjemné.

Přeji všem krásný podzim.

Martin Štula

 

 

OTIyNWVmZm