PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



A už se to stalo!

Sotva jsme pochválili systém elektronických receptů jako stabilní, došlo k prvnímu většímu výpadku. Bohužel zákazníci lékáren byli nepříjemní, protože se rázem ocitli v nekončící frontě a nevěděli, kdy se systém spustí a kdy dostanou své léky. Lékárníci dělali co mohli. Někteří povolali své IT oddělení a ani to nepomohlo, spíše naopak, systém nespustili. Když pak SÚKL eRecepty opravil, mnozí z Vás právě díky aktivitě svých IT zase systém nemohli spustit. Takový začarovaný kruh. Jediná rada asi je, vyčkat vždy na pokyny SÚKLu až sami systém opraví a zprovozní. A my Vám přinášíme další nášup Vašich reakcí k zavedení a používání eReceptů.

Konference Pharma News jsou v plném proudu a my frčíme na vlně výborných přednášejících s tématy, které Vás zajímají. Ale co nás trápí je zaprvé velký odpad těch z Vás, kteří se na akce přihlašují. A pak bez omluvy nepřijdou. Bohužel tak bráníte ostatním, kteří by chtěli dorazit a poslechnout si nová aktuální témata. Navíc pro Vás objednáváme občerstvení, které pak na akcích zůstává. A za druhé, co je smutné, je to, a teď apeluji na farmaceutické asistentky, že s koncem povinnosti sbírání kreditů jste se přestaly vzdělávat. Ale pozor na to, povinnost vzdělávání neskončila! Povinností každého odborného personálu je se vzdělávat. Podívejte se na to i z běžného života, dnešní doba je tak tvrdá, že pokud na sobě lidé nepracují, přicházejí o práci, nebo musí dělat podřadné práce, a to nikdo nechce.

Chceme se přeci v životě posouvat dál, chceme být vzory pro naše děti, chceme se dozvědět co nejvíce zajímavostí, chceme více cestovat, užívat si a poznávat. A to bez pravidelného přísunu nových informací nepůjde. A navíc, co si na konferencích užijete, je osobní setkání s lidmi, na které normálně nemáte čas. Jako bonus se pro Vás vždy snažíme vymyslet na každé konferenci něco navíc, a co to bude příště? Přijďte se osobně přesvědčit. Těšíme se na Vás!

NWRmYzdmMT