PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Slovo šéfredaktorky



Vážení čtenáři,

v tomto vydání Vám přinášíme poslední článek minisérie Mgr. Adama TIETZE, advokátního koncipienta advokátní kanceláře FORLEX s.r.o., na téma „Odpovědnost lékárníků“.  V minulém vydání, jehož předmětem bylo bližší seznámení se s odpovědnostními vztahy při výkonu farmaceutických povolání,
bylo zaměření na správněprávní odpovědnost lékárníků.

Čtvrtý díl minisérie bude zaměřen na odpovědnost trestněprávní, se kterou se můžeme setkat v těch nejvíce závažných případech, u nichž dojde k zasažení do jedné či více hodnot chráněných trestním právem. Praxe nasvědčuje tomu, že právě zdravotnictví patří k jednomu z nejnáchylnějších odvětví, co se trestní odpovědnosti při výkonu povolání týče. Článek si můžete přečíst na straně 6 a 7.

Další článek, který vyžaduje spoustu odvahy, síly a energie je téma – Dětská paliativní péče.

Jsou věci, které by se neměly dít, dítě se má radovat z dětství, dělat lumpárny, nosit ze školy poznámky, zlobit. Ale také se radovat se svými rodiči, cítit jejich lásku, bezpečí, BÝT MILOVÁNO.

Bohužel, nevyléčitelné nemoci se nevyhýbají ani dětem, či dospívajícím. A není nic horšího, než když rodič přežije svého potomka, nebo dokonce i když prarodič přežije své vnouče.

Autorkou článku je RNDr. Lenka Grycová, Ph.D., která by Vás ráda požádala, zda bychom pomohli napsat novou kapitolu historie o paliativní péči, kapitolu, v níž se v Brně slavnostně otevřel dětský hospic Dům pro Julii. Je to velmi jednoduché. Pomoci může každý, finančně, materiálně i zkušenostmi. Jednotlivé možnosti jsou rozepsány na webových stránkách: https://www.dumprojulii.com/

Kdo chce přispět finančně, lze jednoduše přes QR kód, který je umístěný na konci článku. Děkujeme.

 

MDMzMG