PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

SVOU PRÁCI MILUJU, BAVÍ MĚ A NAPLŇUJE. Zora Kepková.



Zora Kepková (* 2.7.1990), kterou můžete znát coby moderátorku „Snídaně s Novou“, či poslední řady populární pěvecké soutěže Superstar, si na nudu v osobním životě nejspíš nestěžuje. A to nejen proto, že se letos v červnu provdala za svého přítele, moderátora Míru Hejdu, který ji minulý rok požádal o ruku v přímém přenosu televizního vysílání. Život si totiž, jak sama říká, chce pořádně užívat.

PŘEDPOKLÁDÁM, ŽE TO TAK TROCHU ČEKÁTE, ALE NA VAŠI NEDÁVNOU SVATBU S MÍROU HEJDOU SE ZKRÁTKA NEMŮŽEME NEZEPTAT. MŮŽETE TEN SLAVNÝ DEN NAŠIM ČTENÁŘŮM TROCHU PŘIBLÍŽIT? PROBĚHLO VŠECHNO PODLE VAŠICH PŘEDSTAV? 

Naprosto. Před svatbou jsem často dostávala otázky, jak si naší svatbu představuji a jaká bude. Odpovídala jsem, že proběhne romantický obřad a pak mejdan až do rána a přesně tak to bylo. Obřad byl nezapomenutelný… konal se v zahradě zámeckého parku v Blatné, počasí bylo úžasné, kolem pobíhali daňci, na vodě kvetly stulíky, nádherný den. Myslim, že při obřadu nezůstalo oko suché a já jsem měla sama co dělat, abych zadržela slzy, už když mě vedl táta k oltáři. Po obřadu následovala hostina a pak opravdu perfektní mejdan, který jsme se ženichem zakončovali v půl páté ráno (smích). 

CO PŘEDSVATEBNÍ NERVOZITA? A TO NEMLUVÍM JENOM O ŽENICHOVI A NEVĚSTĚ – JAK TO PROŽÍVALI VAŠI NEJBLIŽŠÍ? 

Já myslím, že na rozdíl od nás celkem v pohodě (smích). Vzhledem k tomu, že plánovat svatbu zároveň se Superstar a dalšími pracovními povinnostmi bylo hodně náročné, spoustu věcí jsme řešili zhruba dva dny před obřadem. Naštěstí nám se vším pomáhal náš kamarád Tomáš Sladký, který má agenturu TosProduction a svatby běžně dělá, takže jsme díkybohu na nic nezapoměli. 

„VIDA, NAŠE MALÁ HOLČIČKA SE VDÁVÁ...“ NĚCO OBDOBNÉHO SI DOJATÍ RODIČE V DEN SVATBY DÍTĚTE V DUCHU ŘÍKÁVAJÍ. ZAJÍMALO BY MĚ, CO BY NÁM TAK ŘEKLI O MALÉ ZORCE. POSLUŠNÝ ANDÍLEK NEBO ČERTOVO KVÍTKO? 

Tak to vím naprosto přesně! Na pohled poslušný andílek, ale skrz na skrz čertovo kvítko (smích). Musím říct, že jsem se jako dítě asi dost nazlobila a jak rodiče, tak starší ségra to se mnou zřejmě neměli jednoduché! Kolikrát, když mi vypráví, jak jsem se jako malá vztekala, říkám si jen „snad moje děti nebudou stejné“ (smích). 

KE SVÉ SOUČASNÉ PROFESI JSTE SE DOSTALA, POKUD SE NEPLETU, PROSTŘEDNICTVÍM RÁDIA KISS PROTON. JAK JSTE SE TAM VLASTNĚ OCITLA? 

Šla jsem tam v létě s kamarádkou na brigádu dělat hostesku. Jezdila jsem s rádiem na různé promoakce a když se naskytla šance vyzkoušet si moderování, šla jsem do toho a už mě to nepustilo! Nikdy nezapomenu na svoje první živé vysílání do éteru, to byl neskutečný adrenalin…V ten moment jsem věděla, že tohle chci dělat. 

OD TÉ DOBY JSTE NASBÍRALA SPOUSTU MODERÁTORSKÝCH ZKUŠENOSTÍ, MŮŽETE VZPOMENOUT NĚKTERÉ VAŠE „NEJ“ MODERÁTORSKÉ ZÁŽITKY? (NEJDOJEMNĚJŠÍ, NEJTĚŽŠÍ, NEJTRAPNĚJŠÍ, NEJLEPŠÍ) 

Svou práci miluju, baví mě a naplňuje, takže těch NEJ by bylo opravdu hodně a nevím, který zážitek bych vybrala jako ten úplně NEJ NEJ. Ale ten nejtěžší v životě byl rozhodně úplně první přímý přenos SuperStar. To byl nervák, na který nikdy nezapomenu (smích). Zároveň to byl i ten nejdojemnější zážitek, protože kdyžjsme to měli za sebou, chtělo se mi štěstím brečet (smích). 

JSTE TO, CO JÍTE, TEDY ALESPOŇ SE TO TAK TVRDÍ. VY O SOBĚ ŘÍKÁTE, ŽE MILUJETE SVÍČKOVOU, KACHNU SE ZELÍM, ZKRÁTKA POCTIVOU ČESKOU KUCHYNI. PŘESTO JSTE ŠTÍHLÁ. JAK TO PROBOHA DĚLÁTE? ŘADA LIDÍ BY ZA TUHLE INFORMACI VRAŽDILA. 

Já bohužel nemám žádný recept. Asi musím poděkovat rodičům za dobré geny, protože já jídlo miluju a divím se, že mám postavu, jakou mám, na to, kolik toho sním. Ale můžu všechny dámy uklidnit, protože to s tím spalováním už taky není, co to bývalo, a tak jsem začala cvičit. Dvakrát až třikrát týdně chodím na Power Plate. Výsledky se dostavují rychle a výčitky svědomí při mé svíčkové se šesti jsou menší (smích).

A CO DUŠEVNÍ POTRAVA? ZBÝVÁ ČAS NA DOBROU KNIHU, ČI JINÉ KULTURNÍ VYŽITÍ? 

Jak kdy, podle toho, jak moc náročné pracovní a studijní období zrovna mám. Například celou SuperStar jsem se několik měsíců těšila, až si budu moct přečíst knížku nebo jen tak lehnout k časopisu. Někomu to možná může připadat úsměvné, ale tak to prostě je. Když už byl čas na čtení, byla jsem tak unavená, že jsem šla radši spát. Ale dočkala jsem se, knihu jsem si vzala na líbánky a na pláži ji přečetla. 

CO SE NA DRUHOU STRANU TÝKÁ VYŽITÍ SPORTOVNÍHO, RÁDA SE PRÝ VYŘÁDÍTE NA ČTYŘKOLCE ČI MOTOKÁŘE. ZASLECHL JSEM I NĚCO O OBLIBĚ ADRENALINOVÝCH SPORTŮ...? 

Tak to je informace pár let stará, kdy jsme s Mírou na čtyřkolkách i motokárách hodně řádili, ale dnes už to tak není. Na čtyřkolku už nebyl čas, takže jsme ji prodali, a když máme volno, volíme větší relax jako třeba in-line brusle nebo v zimě lyžování. A máme opravdu hodně rádi wellnes. 

CO VÁM POMÁHÁ, KDYŽ SE CÍTÍTE ÚPLNĚ NA DNĚ? 

Manžel, rodina, přátelé, oblíbená muzika…

„NA TRAGICKEJ ŽIVOT SEM JÁ PES“, ŘÍKÁVALA S OBLIBOU POSTAVA ZTVÁRNĚNÁ HELENOU RŮŽIČKOVOU. MÁTE NĚJAKÉ OSOBNÍ MOTTO, KTERÉ S PODOBNÝM GUSTEM UŽÍVÁTE? 

Žádné osobní motto nemám, ale v poslední době se mi zalíbilo jedno indiánské přísloví, kterým by se měl každý řídit: „Nesuď druhého, pokud jsi neušel míli v jeho mokasínách.“ To sedí.

OBLÍBENÁ ANEKDOTA?

Každá, kterou si dokážu zapamatovat. Moc jich není (smích). 

HUMOR JE VYNIKAJÍCÍ LÉKAŘ. NĚKDY TO ALE BOHUŽEL NESTAČÍ. PROFESE MODERÁTORKY ASI NEUMOŽŇUJE JEN TAK ZALEHNOUT S KAŽDÝM NACHLAZENÍM DO PEŘIN A V KLIDU SE LÉČIT. JAKÝM ZPŮSOBEM PEČUJETE O SVÉ ZDRAVÍ? 

Myslím, že nijak nadstandartně. Jen se snažím v zimě teple oblékat a v létě to zase nepřehánět s klimatizací, protože moderovat při silném nachlazení jsem si už několikrát vyzkoušela a je to peklo... Dokonce se mi stalo, že jsem nastydla při natáčení castingových dílů SuperStar. Točili jsme do tří do rána ve staré historické tramvajové vozovně, kde byla strašná zima. Já už v šest ráno zase vstávala na moderaci tiskové konference TV Nova. Probudila jsem se téměř bez hlasu a to byly velké nervy. Nakonec jsem to dala. 

CO JE TEĎ PRO VÁS NEJDŮLEŽITĚJŠÍ VĚCÍ, NA KTEROU SE CHCETE DO BUDOUCNA ZAMĚŘIT. 

Budování rodinného hnízda. Začínáme stavět dům, a když to všechno klapne, příští rok na podzim se stěhujeme do nového. No a samozřejmě taky na práci… kariéru mám teď dobře našlápnutou a pokud se mi to podaří minimálně udržet v tomhle rytmu, budu spokojená. 

Za odpovědi děkuje Filip Rosenbaum

ZjRhZGE3Yz