PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Aktuální vydání PHARMA NEWS

Vydání ke stažení ve formátu PDF zde

Výpis článků vydání: Pharma News 04.2012

First slide

Slovo šéfredaktorky

Milí čtenáři, Těhotenství je zvláštním a neopakovatelným obdobím v životě každé ženy. Je to období plné radosti pro budoucí maminku a její okolí a zároveň čas plný překvapení ze změn, které nastávají. Postupujme ale pěkně krůček po krůčku. Takto začíná článek, který jsme pro Vás připravili.

KOLAGEN:JAKÝ JE SKUTEČNÝ PŘÍNOS PRO ZDRAVÍ KLOUBŮ?

Kolagen je tradičně využíván v kloubních doplňcích stravy ve formě želatiny (denaturovaný kolagen) nebo kolagenního hydrolyzátu (denaturovaný kolagen naštěpený na kratší peptidy). Do popředí zájmu laické veřejnosti se v souvislosti s kloubními obtížemi v posledních měsících dostal čistý nativní (nedenaturovaný) kolagen typu I, který je u nás k dostání většinou ve formě kostiček.

PLÁNOVÁNÍ RODINY TĚHOTENSTVÍ VÝŽIVA MATKY A DÍTĚTE

Těhotenství je zvláštním a neopakovatelným obdobím v životě každé ženy. Je to období plné radosti pro budoucí maminku a její okolí a zároveň čas plný překvapení ze změn, které nastávají. Postupujme ale pěkně krůček po krůčku.

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ – ÚČINNÉ POSÍLENÍ ZDRAVÍ A IMUNITY

Každý z nás by se jistě rád vyhnul sezónním infekcím, jako jsou nachlazení, virózy a chřipky. S přicházejícím podzimem budou tedy opět aktuální přípravky na posílení imunity, z nichž jsou nejoblíbenější přípravky vyrobené z hlívy ústřičné.

ONEMOCNĚNÍ DÁSNÍ OD GINGIVITIDY K PARODONTITIDĚ

Význam péče o zuby a dutinu ústní je nám vštěpován již od raného dětství. Již jako malé děti jsme poučováni o zubním kazu a jeho vzniku. Dutina ústní však neznamená pouze chrup, ale i ostatní součásti, mezi něž patří mimo jiné i naše dásně. A protože zdraví dásní a chrupu je úzce provázáno, zasluhuje jejich zdravotní stav nemenší pozornost a péči.

OBÉZNÍ DĚTI

Obezita je velice citlivé téma mezi dospělými. Lidé s těmito problémy se cítí být izolováni ze společnosti, mají zdravotní problémy a to nejen fyzické, ale i psychické. Spousta z nich tyto problémy řeší až v dospělosti, bohužel mnoho z nich si tento „úděl“ přináší z dětství.

ZDRAVOTNÍ KOMPLIKACE NEHTŮ A HYGIENA RUKOU JINAK NEŽ JI ZNÁME

Ruce - coby zpravidla nezakrytá a současně značně namáhaná součást lidského těla, jsou každodenně vystavovány řadě negativních vlivů ohrožujících jejich zdraví. Současně je jejich vzhled, včetně nehtů, jedním z mnoha hodnotících měřítek v soudobé společnosti.

CO SE V MLÁDÍ NAUČÍŠ, VE STÁŘÍ JAKO KDYŽ NAJDEŠ

Průzkum, zaměřený na konzumaci zeleniny mezi českými kojenci a batolaty ve věku 7 – 24 měsíců, který v průběhu února letošního roku realizovalo Poradenské centrum Výživa dětí, ukázal, že téměř 80 % dětí zařazených do průzkumu konzumuje menší než doporučenou denní dávku zeleniny. Přitom právě kojenecký a batolecí věk je pro položení základů stravovacích návyků naprosto klíčový.

ROZHOVOR S NUTRIČNÍ TERAPEUTKOU HANOU KNÍŽKOVOU, DiS. Z PORADENSKÉHO CENTRA VÝŽIVA DĚTÍ

JAKÉ JE VAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ JÍDLO?Nemám vyloženě jedno nejoblíbenější jídlo. Ráda objevuji nové chutě, ale co nikdy neodmítnu, je dobře připravená zvěřina. ZAJÍMAJÍ SE DNEŠNÍ RODIČE VÍCE O STRAVU SVÝCH DĚTÍ?

MTY4M