PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Aktuální vydání PHARMA NEWS

Vydání ke stažení ve formátu PDF zde

Výpis článků vydání: Pharma News 1-2/2017

First slide

Slovo šéfredaktorky

A je to tady, už opět frčíme a nezastavujeme. Vánoce tak utekly, že jsme skoro ani nevydechli. Ale byly krásné. Jsme připraveni na rok 2017 v plné síle a se spoustou novinek. Mnozí z vás si už vyzkoušeli nový přihlašovací systém na konference. Je mnohem jednodušší a přehlednější. Umožňuje vám pozvat vaše přátele a kolegy.

First slide

Lékárna je velmi lukrativní byznys

„Lékárna je byznys jako kterýkoliv jiný.“ Přesně tuto větu lékárníci velmi neradi slyší. Jsou zvyklí dívat se na lékárny jako na zdravotnická zařízení, kde poskytují služby pacientům.

First slide

Jaká budoucnost čeká farmaceutické asistenty?

V letošním roce jsme dali prostor na konferencích Pharma News členům sekce farmaceutických asistentů ČAS, kteří pro Vás připravují velice zajímavé a poučné odborné přednášky. Abychom Vám už teď přiblížili, co se v sekci dělo, děje a co nového se plánuje, zeptali jsme se Aleny Šindelářové a Martiny Šopíkové – předsedkyně a místopředsedkyně Sekce farmaceutických asistentů České asociace sester.

First slide

Akutní onemocnění dýchacích cest

Leden, měsíc s nejčastějším výskytem onemocnění horních či dolních cest dýchacích. Jen málokdo může říci, že se mu takovéto onemocnění vždy vyhnulo. Výskyt akutního respiračního onemocnění (ARI) se pohybuje v České republice mezi 3-15% v závislosti na ročním období. Data se nejčastěji uvádí jako relativní nemocnost vztažena na 100 tisíc obyvatel.

First slide

Arnika

Andělský traňk, boží koření, bylina pádů, kamzíkové koření, konilék, květ matonice, šlakové koření, závraťový kořen. A mohli bychom pokračovat dál a dál. Takovými jmény nazývali lidé v posledních několika stoletích prhu arniku.

First slide

Léčba kašle u pacientů s astma bronchiale

Průduškové astma představuje chronické zánětlivé onemocnění dýchacích cest. Je typicky provázeno známkami bronchiální hyperreaktivity, tj. tendencí reagovat zúžením dýchacích cest na řadu podnětů, a reverzibilní bronchiální obstrukcí.

First slide

Co ukáže krev?

V dnešní době dokážou lékaři z rozboru krve zjistit o zdraví pacienta mnohem víc než tomu bylo před pár lety. Odborníci umí odhalit zásoby vitamínů, kvalitu imunity, skryté choroby či přítomnost nejběžněji užívaných drog.

First slide

MUDr. David Tomášek

Od dávných dob je velikost mužského přirození pro jejich nositele symbolem mužství a není, co divit, že s pokroky medicíny se muži snaží si tento primární pohlavní znak všemi způsoby zvětšit.

First slide

Dara Rolins - rozhovor

Zpěvačka Dara Rolins je známá pro svou posedlost cvičením a zdravým životním stylem. Jak sama přiznává, k ideální postavě musela ujít pořádný kus cesty. Přesto si myslí, že daleko těžší je pracovat na své psychické kondici. Život totiž neservíruje jen ty pěkné věci.

First slide

Blogerka radí

Jmenuji se Káťa, pocházím z Čech. Blogem WITHLOVEK.cz vám chci přinést nejen užitečné tipy, ale také pozitivní energii a motivovat vás k tomu, abyste byli šťastní a dělali to, co vás skutečně baví (ať je to cokoli). A hlavně! Abyste vše dělali S LÁSKOU.

First slide

RAW pro zdraví a krásu

Kuchařská kniha s obsáhlou teoretickou částí RAW pro zdraví a krásu je odpovědí na stále rostoucí trend syrové, nebo také živé či raw stravy. Autorka Jitka Adamová prostřednictvím jednoduchých receptů na polévky, hlavní jídla, dezerty a nápoje ukazuje, jak (ne)vařit rychle, ale přesto výtečně a zdravě. Syrová strava není jen módní záležitostí, je to styl života – života plného energie, pozitivního přístupu, s nímž se pojí krása a duševní pohoda.

First slide

Cesta kolem světa za 26 dní

Hrdina Julese Verna, anglický obchodník Phileas Fogg, stihl procestovat svět za osmdesát dní. Vy můžete absolvovat cestu kolem světa za 26 dní a zároveň se vsadit, že nic zajímavějšího už nezažijete.

MzMwOGM1O