PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Aktuální vydání PHARMA NEWS

Vydání ke stažení ve formátu PDF zde

Výpis článků vydání: Pharma News 04.2014

First slide

Slovo šéfredaktorky

Vítám vás po prázdninách a po „rychlém létě“. Tedy alespoň pro mě a moji rodinu. Jak přišlo, tak odešlo a vlastně ani nevím, jestli jsme si ho užili :o). Ale jo, užili. Navštívilo nás pár přátel, proběhlo několik klasických grilovacích akcí, dcera poprvé absolvovala dva tábory. Je pravda, že jsem si myslela, že na druhý ani neodjede, protože prý na táboře měla málo jídla a zlobili ji kluci. To bylo neštěstí :o)

Léčba pigmentových skvrn

Slunce má blahodárný vliv na naši náladu a zdraví obecně. Zároveň je pro nás velmi nebezpečné, jelikož může pokožku ohrozit rakovinou kůže a z estetického hlediska nám způsobuje nepříjemnosti v podobě tzv. pigmentových skvrn.

Přírodní supertrio pro silnou imunitu

Jste často nemocní a stonáte? S příchodem zimy se nemůžete dostat z věčného koloběhu nachlazení a chřipek? Jste unavení, trápí vás různé infekce, bolí vás klouby a nemáte nikdy dostatek energie? To vše jsou známky oslabené imunity, která volá po posilnění a podpoře. Je rozumné dbát na prevenci a najít vhodnou kombinaci několika účinných složek a způsobů, které vám pomohou s vybudováním silnější imunity.

Terapie bolesti

Bolest je subjektivně nepříjemný vjem, který vzniká na základě poškození tkáně chorobou, úrazem nebo operačním zákrokem, může být ale také varovným signálem hrozícího poškození tkání. Kromě fyzického utrpení může být bolest provázena psychickými a vegetativními příznaky, zejména pokud se jedná o její chronický průběh.

BETAGLUKAN V DOPLŇCÍCH

Betaglukan, Apiglukan, Imunoglukan® – názvy, které se již napevno usadily v početné skupině látek a přípravků, slibujících výrazně pozitivní účinky na lidské zdraví. Kola reklamní mašinérie se točí na plné obrátky a nejednoho obyvatele této úžasné planety opět napadá otázka: Pravda, nebo jen další pokus o snadné dobytí peněženek těch z nás, kteří chtějí něco udělat pro zdraví, ať už své vlastní nebo svých blízkých?

Zánětlivé parodontopatie

Souhrnným pojmem parodontopatie označujeme jakékoliv postižení tkání, které tvoří základní složku parodontu. Tuto skupinu pak můžeme rozdělit na dva pododdíly v závislosti na přítomnosti či absenci místního zánětu. S jistou mírou postižení, ať už zánětlivou či nezánětlivou se však zejména v dospělosti potýká prakticky každý člověk. Dalo by se tak říci, že výskyt tohoto zdravotního problému v populaci je stoprocentní.

Mléčné zuby Péče, kartáčky, pasty

Přesvědčení, že o mléčné zoubky není třeba přespříliš pečovat, protože je beztak po několika málo letech nahradí stálý chrup, je už dávno přežité. Ačkoliv většina rodičů dobře chápe význam dentální hygieny již u dětí kojeneckého a batolecího věku, se správnou technikou čištění, výběrem vhodného kartáčku a pasty, či s (ne)vhodností některých návyků bývá leckdy potíž.

Otázky pro Jiřinu Jandovou

Celým jménem Jiřina Anna Jandová, narozená 30. září 1988 v Praze, je zpěvačkou a skladatelkou, která má zatím na svém kontě alba „Tvář“( 2009) a „Narovnaná v zádech“ (2012). Dcera slavného zpěváka Dalibora Jandy, se kterým také autorsky spolupracuje, si k řadě písní skládá vlastní hudbu, hraje na kytaru, na klavír a nedá dopustit na hudební skupinu Pink Floyd.

MzJhYjFm