PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Aktuální vydání PHARMA NEWS

Vydání ke stažení ve formátu PDF zde

Výpis článků vydání: Pharma News 04.2013

First slide

Slovo šéfredaktorky

Vážení čtenáři, A je to tady! Je po prázdninách, prakticky po létě! Doufám, že jste si všichni užili letos opravdu krásného léta a načerpali sílu do přicházejícího podzimu a nového pracovního nasazení. Já jsem letos poprvé s rodinou navštívila Egypt, naštěstí ještě v době, kdy tam byl klid a turisty nemuseli narychlo přepravovat domů. Země je to krásná, především moře a život v něm.

Jak reagují lékárny na doporučení české lékárnické komory?

Česká lékárnická komora (ČLnK) upozornila své členy, aby kvůli agresivní kampani sítě lékáren Dr. Max nabídli stejné podmínky a nabízeli klientům také 50 korun za recept. Některé lékárny již na tento souboj přistoupily. Komoře se nelíbí, že nová marketingová kampaň nazvaná „Oslavte s námi narozeniny a v ZÁŘÍ ušetřete 50 Kč za Váš recept!“, která začala 1. 9. je založena na finanční pobídce bez důrazu na poskytování kvalitní lékárenské péče.

Jak vylepšit vzhled jizev, strií a nesjednoceného odstínu pleti?

Jizva, která vzniká při hojení kožních ran, bývá na kosmeticky exponovaných místech velmi negativně vnímána. Tomu, že se porušení integrity kůže hojí jizvou, nelze zabránit. Když se jizva vytvoří, lze ji pomoci zhojit tak, aby byla co nejméně patrná. Jizva vyzrává od 3 do 6 měsíců, někdy to však mohou být až 2 roky.

Děti a vitamíny, kosmetika (od narození do 6 let)

Každý rodič se snaží zabezpečit pro své děťátko to nejlepší. Kromě zdravé a pestré stravy přemýšlí nad doplněním vitamínů a vybírá tu nejvhodnější dětskou kosmetiku

Civilizační choroby – syndrom vyhoření

otto: „Sedm melounů v ruce neudržíš.“ Litevská moudrost V podzimním vydání našeho časopisu se zaměříme na problematiku syndromu burn out. Zpočátku se o syndromu burn out hovořilo ve spojitosti se zdravotníky. Zejména proto, že naše profese patří k jednomu z nejkomplexnějších a nejnáročnějších povolání.

Parodontopatie

Obecný pojem pro onemocnění dásní – Parodontopatie – zahrnuje širokou skupinu postižení tkání závěsného aparátu chrupu (parodontu). Coby zdravotní problém postihuje v různých formách drtivou většinu populace, a to od lehkých zánětů dásní až po těžkou parodontitidu. V zásadě lze tato postižení rozdělit na nezánětlivá a zánětlivá onemocnění dásní.

RAKOVINA PRSU

Není nic, co by dělalo ženu více ženou, než její poprsí. Některé ženy jej chtějí větší, některé by si přály zase menší. Některé jsou s ním spokojené, některé méně. Naštěstí i muži mají různé představy o tomto „znaku ženství“ a tak těch žen, které by se kvůli nespokojenosti partnerů trápily je výrazně méně, než těch spokojených.

SVOU PRÁCI MILUJU, BAVÍ MĚ A NAPLŇUJE. Zora Kepková.

Zora Kepková (* 2.7.1990), kterou můžete znát coby moderátorku „Snídaně s Novou“, či poslední řady populární pěvecké soutěže Superstar, si na nudu v osobním životě nejspíš nestěžuje. A to nejen proto, že se letos v červnu provdala za svého přítele, moderátora Míru Hejdu, který ji minulý rok požádal o ruku v přímém přenosu televizního vysílání. Život si totiž, jak sama říká, chce pořádně užívat.

NTI0M2Ni