PHARMA NEWS - odborný časopis

PHARMA NEWS - odborný časopis

Aktuální vydání PHARMA NEWS

Vydání ke stažení ve formátu PDF zde

Výpis článků vydání: Pharma News 5-6/2017

First slide

Slovo šéfredaktorky

Pojeďte s námi na Sázavafest! Vzpomínáte? Stejně jako loni, máme tady opět soutěž o vstupenky na Sázavafest. Zahrajte si o vstupenky na třídenní rodinný festival v hodnotě 990,-Kč. Soutěž najdete nejen uvnitř časopisu, ale i na našem FB Pharma News. Užijeme si třídenní zábavu od rána do večera na krásném místě v zámecké zahradě ve Světlé nad Sázavou.

First slide

Farmašmejdy - už nikdy z vašich rukou

V listopadu minulého roku provedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) velký zátah na kloubní přípravky. Proč by vás to mělo zajímat? Dobrá pověst je to nejcennější, co lékárny mají. Jsou to zdravotnická zařízení kontrolovaná státem. Co je v lékárně, přece musí být kvalitní. V lékárně mi doporučí jen to nejlepší. Alespoň tak to vnímají pacienti a zákazníci lékáren.

First slide

Lázeňské procedury

V naší republice najdete spoustu léčebných pramenů, které jsou základem léčby v tradičních lázních. Vysoká odbornost personálu spolu s krásným prostředím lázní představují hlavní pilíře českého lázeňství.

First slide

Plísňové infekce nohou

Zvláštní pozornost by měla být věnována prevenci. Plísňová kožní onemocnění a onemocnění nehtů jsou často považovány společností za choulostivý problém. Proto je konzultace s pacienty ohledně požadovaných otázek terapie a prevence zvláště významným úkolem v praxi lékáren. Přesné vyhodnocení stížností pacientů, konzultace o prevenci a taktikách předepsané terapie jsou významnými opatřeními, která zabraňují nekontrolovanému samoléčení pacientů.

First slide

Zdravý životní styl

Začínáme s pohybem Více pohybu! To je doporučení, které současná společnost v níž dramaticky bují civilizační choroby, slýchá prakticky ze všech stran. Vhodný druh pohybu společně s vyváženou stravou zkrátka neodmyslitelně patří k základním pilířům celku, který označujeme termínem „zdravý životní styl“.

First slide

Vaginální záněty a jejich topická farmakoterapie

Infekce ve vulvovaginální oblasti patří mezi běžná onemocnění, se kterou se setkala téměř každá žena. Mezi nejčastější příčiny akutního onemocnění patří užívání antibiotik, diabetes mellitus, těhotenství, kombinovaná hormonální antikoncepce, nevhodné těsné a neprodyšné oblečení, nevhodná hygiena, nadměrné požívání sladkostí, koupel v nečisté vodě, nechráněný pohlavní styk apod.

First slide

Meduňka

Lidé se obracejí k bylinkám v různých případech. Nejčastější okruhy onemocnění, které lidé řeší bylinkami, jsou onemocnění dýchacích cest, potíže s pohybovým aparátem, kožní potíže a v tíživých životních situacích i boj s rakovinou. Jedním z problémů jsou také potíže se spánkem, stres a nervozita. Tyto potíže řešil ve svém životě skoro každý. I samotný fakt, že léky jsou k dispozici pouze na vážné formy a pouze na recept, dostává člověka do situace, že hledá řešení v alternativní medicíně.

First slide

Beauty Body Clinic

Klinika estetické medicíny Beauty Body Clinic v čele s majitelkou, paní Mgr. Juditou Halvovou, spadá pod renomovaný pražský estetický institut s tradicí od roku 2007. Klinika garantuje vysokou úroveň všech zákroků, lékaře s dlouholetou praxí a prestižním vzděláním.

First slide

Mariana Prachařová - rozhovor

Pochází z velké herecké rodiny. Její maminka Dana Batulková (59) patří k předním českým herečkám a tatínek David Prachař (58) baví veřejnost na divadelních prknech desítky let. Mariana Prachařová (23) jde ale spíše ve stopách svého bratra a muzikanta Jakuba Prachaře (33). Věnuje se zpěvu a pracuje na vlastní hudební tvorbě. Momentálně se však učí na státnice a přemítá, kdo vlastně skutečně je. ,,Občas mám trochu depresi a říkám si, co jsem vlastně zatím dokázala,” uvádí v exkluzivním...

First slide

Já zhubnu zdravě a natrvalo - recepty

Svůj 12týdenní program hubnutí bez hladovění, omezování a zákazů naleznete v zásadní české knize o hubnutí: Já zhubnu – zdravě a natrvalo. Zkušený autorský tým v čele s Ivou Málkovou, přední českou odbornicí na obezitologii, vám srozumitelnou formou vysvětlí, jak změnit postupně a natrvalo nevhodné stravovací návyky, chování, myšlení a emoce a dopracovat se ke zdravějšímu životnímu stylu, jídelníčku, pravidelnému pohybu, sebelásce a pevné vůli, aniž byste se ochuzovali o požitek z jídla a...

First slide

Barokní areál Žireč

Místo opravdových příběhů Z pobledlé kukly se během dvou desetiletí oprav vyklubal krásný motýl a svým třpytem láká návštěvníky ze všech koutů naší země. Přijďte se sami přesvědčit a objevte toto pozoruhodné místo na pomezí cest mezi Královédvorskou zoo a barokním hospitalem na Kuksu.

ZWM1ZWU0